Mielipide | Miten torpataan kolmas Prisma-hanke?

Matti Sepän kirjoitus tässä lehdessä 27.6. osoittaa että hänellä on nyt vaikeus löytää kolmannesta Prisman paikasta valituskohteita. Hän ja hänen yhdistyksensä saivat viivytettyä ja torpattua edellisen Prisma hankkeen.

Liike-elämässä pätevät samat säännöt kuin kalastuksessa, kannattaa kalastaa siellä, missä kala liikkuu. 1990-luvun jälkeen maailma ja ympäristö on muuttunut, Heinolassakin. Yritysten pitää elää ajassa.

Kuten Seppä kertoi, Hämeenmaan edeltäjä oli lähes konkurssin partaalla. Tästä syystä palveluverkoston kehittäminen on vielä kesken, toisin kuin pohjanmaalla KPO:lla.

Hämeenmaan edustajisto, joka koostuu vaaleilla valituista asiakasomistajien edustajista, on päättänyt käyttää ylijäämän palveluverkoston kehittämiseen. Osuuskauppa ei jaa rahaa asiakasomistajille, jos sitä ei ole tuloksen kautta kertynyt.

Uskon että muutaman vuoden kuluttua edustajisto päättää jakaa ylijäämää myös asiakasomistajille, kun palveluverkosto on halutussa kunnossa, Heinolassakin. On luonnollista, että ostohyvitystä maksetaan asiakasomistajille palvelujen käytön suhteessa, se on tasapuolista. Yritykset, Hämeenmaa ja Suomen hallitus ilmoittavat työllistettävien määrät samalla tavalla.

Osa-aikatyö on monella opiskelijalle ja perheenäidille hyvä vaihtoehto. Moni pääsee osa-aikatyön kautta työn syrjään kiinni ja päätyy sitä kautta pysyvään työsuhteeseen.

Työpaikat ja työympäristö ovat merkittävästi muuttuneet siitä ajasta, kun minä ja Seppä olimme työelämässä. Näyttää siltä, että olemme Suomessa oikealla tiellä: työllisyys kasvaa. Heinolassakin näyttää olevan myötätuulta. Aika entinen ei palaa.