Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Olemme vaarallisilla vesillä – uhkaako kuntaliitos?

Olenpa huomannut, että tänä suvena on Hartolaan rantautunut uusi urheilulaji: Ajellaan autonrisalla Sorikselle, tarkkaillaan paikkoja ja ollaan niin kuin omalla pihalla. Sitten sulloudutaan autoon ja hiljaisesti ajellaan ja kyylätään ihmisiä. Siis Stasi-meininkiä.

Olen aina saarnannut nuorison ja lasten häiriökäyttäytymisestä, mutta osaavathan näköjään aikuisetkin. Toisaalta, jos oma elämä on täysin kuollutta, paikkaahan tämä jotakin.

Nämä samat stalkkerit uivat kaikenlaisiin tilaisuuksiin ja kommentoivat tyyliin "Näin minä tekisin ja näin ja näin", mutta kun tulee tekemisen paikka, ei heitä näy. Naurettavaa, hankkikaa elämä.

Viimeksi lauantaina juttelin pitkän linjan mökkiläisten kanssa ja he olivat suruissaan, kun kaikki kunnassa on mennyt alamäkeä. Kysynkin nyt rohkeasti, odottaako meitä pakkoliitos ja koska. Ei näin voi kauan jatkua.

Muilta lainatut tapahtumaideat eivät meitä enää pelasta.

Verorahoja hassataan kaikkeen turhaan ja heille, joille pitäisi jotakin kehittää, ei mitään tapahdu. Heille, jotka eivät skeittaa tai jumppaa tai hyppää koivikossa hyttysten kupattavana.

Hartola tarvitsee 65+-kahvilan, jonne on alaikäisiltä pääsy kielletty. Kahvipaikka, huolenpurkupaikka, kriittisen keskustelun paikka, ja huomio, ovella jo torpataan nämä arvostelijatyypit, jotka unelmissaan tekevät kaikkea, mutta tosipaikan tullen pissat tulevat housuun tai vaippoihin.

Olisiko mahdollista? Tiloja on, ja uskon, että vetäjäkin löytyy. Onko parempi pitää tiloja tyhjänä kuin käytössä? Kaikki eivät siis jumppaa, hölkkää ja hullun lailla urheile ja tavoittele menetettyä nuoruuttaan. Olisiko moinen siis mahdollista?

Tehdään Jokirannasta vapaa kulttuuriareena. Saadaan ihana talo elämään ympäri vuoden ja samoin Keltainen Koskipää. Koskipäätä ei saa sementoida vain kesäkäyttöön.

Kuten olette huomanneet, koronan uusi aalto uhkaa myös Kuningaskuntaa, siis Hartolaa. Onko teillä b-suunnitelmaa markkinoiden varalle, jos vaikka tulee täyssulku? Nyt ainakin trendit ovat tartuntojen osalta nousevia?

Hartolan suvi on puolessa. Kaikenlaista pöhinää on ollut, mutta kunnon toria ei tänäkään suvena aikaiseksi saatu. Saammeko milloinkaan?

Olemme vaarallisilla vesillä. Uhkaako kuntaliitos? Jos tämä kuolleisuustrendi ja kunnasta poismuutto jatkuvat, ei hyvältä näytä. Muilta lainatut tapahtumaideat eivät meitä enää pelasta. Tehkää jotakin, kello tikittää.

Kirjoittaja on hartolalainen.