Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Riittääkö Suomessa rohkeus päättää omista asioistamme?

En minä tiedä, mutta ei se nyt oikein ole, että otamme venäläisiä turisteja samaan aikaan Suomeen, kun samalla otamme ukrainalaisia sotapakolaisia. Ei sellainen ole mitenkään moraalisesti kestävästi perusteltavissa.

En hyväksy. Suomen eduskunnan täytyy perustella tämä oikeudenmukaisesti, ja se oikeudenmukaisuus on, että itärajan kulku venäläisiltä turisteilta täytyy lopettaa.

Puolueiden pitää asettua heikomman puolelle.

Puolueiden pitää asettua heikomman puolelle. Minä olen täysin ukrainalaisten puolella. Hullunkurista tässä on se, että meillä laitettiin vasta Ruotsin raja koronan takia kiinni, eikä se ollut mikään ongelma, ja se raja oli kiinni kauan. Nyt tietenkin länsiraja on auki.

Nyt käytännössä, kun Venäjä elää sotataloudessa, kulku myönnetään vapaasti venäläisille turisteille. Ihmetyttää vielä sekin, että mielipidettä viisumien myyntikiellosta täytyy kysyä muilta Schengen-mailta. Mihin tällainen ajattelu oikein perustuu?

Eikö meillä kansallinen päätöksentekokyky riitä tekemään tällaisia päätöksiä, kun koronan aikaan pystyttiin Ruotsin vastainen raja ihan itse sulkemaan? Itärajan sulkeminen on myös EU:n pakotteiden mukaista päätöksentekoa.