Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijat | Heinola on kaunis ja sitä on hienoa esitellä

Heinäkuun 28. päivä oli pilvipoutainen ja säätila oli juuri sopiva pitää kesäjuhlia. Näitä Heinolan selkäyhdistyksen juhlia oli suunniteltu usean kuukauden ajan. Olihan kyseessä retki kahden muun selkäyhdistyksen kanssa, Savonlinnan, Mikkelin ja Heinolan.

Nyt oli siis Heinolan vuoro järjestää juhlat. Saatiin tieto, että Savonlinnasta ei kukaan ehdi tulemaan, mutta Mikkelistä tulisi yhdeksän.

Tori on kaupungin sydän, ja torin laidalta lähdettiin tilausbussilla kiertämään kaupunkia ja oppaanamme oli Marja-Leena Ahtiainen. Tuon tunnin mittaisen kiertoajelun aikana saimme myös me heinolalaiset hienon kuvauksen kaupungin upeasta historiasta.

Eniten jäi korviini soimaan väkiluku. 1997 liitettiin Heinolaan maalaiskunta. Silloin väkiluku oli 22 000, ja nyt se on 18 500. Tähän vaikuttaa eniten työpaikkojen loppuminen sekä väestön ikäjakautuma.

Kaupunki on kaunis ja sitä on hienoa esitellä. Minä kerroin syntyneeni Mikkelissä, ja se yhdisti mukavasti minua vierailijoiden kanssa. Tunsin ylpeyttä nykyisestä kotikaupungistani.

Kiertoajelun päätyttyä siirryimme Siltasaareen. Siellä oli yhteislaulua, arpajaiset, pelejä sekä ruokailu kahveineen. Ihmiset näyttivät viihtyvän ja iloinen puheensorina vallitsi. Lisämausteena saimme kuulla Heart of the Sea kahden miehen orkesterin soittoa.

Tämä meidän valitsemamme kaupungin esittely oli tosi hienoa. Vaikka useimmat paikat ovat heinolalaisille tuttuja, oppaan antama kuvaus ja kertomuksen syvensivät käsitystä omasta kaupungistamme.

Kirjoittaja on heinolalainen.