Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ammattilaisten taidetta Hartolan ikkunoihin

Hartolan keskustan liikkeiden ikkunat ovat mielestäni kauniimpia tyhjinä, sillä ne kertovat todellista kieltä siitä, missä kunta elää. Kaikenmaailman ite-taiteilijoiden viritykset saavat allekirjoittaneen nauramaan ja isosti.

Jos ei muuta keksitä, niin antakaa edes ikkunoiden loistaa tyhjinä kertoen sanomaa kuolevasta kunnasta. Jos ikkunoita aiotaan koristella, annetaan se ammattitaiteilijoiden tehtäväksi.

Kiitos ihanista kukkalaitteista, ne ovat olleet ilo – vaikkakin joku huligaani katkaisi yhden oksan terveysaseman istutuksesta.

Onneksi on kokonainen talvi aikaa kehitellä uusia ideoita.

Muistan aina hirtetyt enkelit puissa ja väsähtäneet jouluvalot. Ei sellaista enää, vaan uutta ja erilaista. Ei muilta kopioitua, vaan ihan omaa tuotantoa.

Palautetta tulevaan: Roolioppaat, jotka osaavat heittää tarinaa ajanmukaisiin asuihin puettuina. Keltainen Koskipää avoimeksi auki kuntalaisten tilaisuuksiin ympäri vuoden, samoin Jokiranta.

Hartolalla on maineikas historia monen kirjailijan innoituksena ja muiden oikeiden taiteilijoiden kotipesänä, muistakaamme se.

Ja loppukevennys: Kesällä minulta kysyttiin, ”onko tuo vankila”? Tarkoittivat kunnantaloa. Päätin ottaa asiasta kaiken ilon irti ja totesin: ”Kyllä se on vankila. Jotkut ovat siellä lusimassa kauemmin ja jotkut vain vähän aikaa.” Toki korjasin asian ja selvitin, mikä rakennus on, ja samalla vieraat myös näkivät ihanan Linnunlaulupuu-veistoksen, Eeva Ryynäsen lumoavan taidonnäytteen, johon ei ihan kansalaisopiston veistokurssilla opita.

Luovaa syksyä!

Pian on joulu ja sitten jo oven takana uusi kesä kaikkine hullutuksineen.

Kirjoittaja on hartolalainen.