Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Aita pitää rakentaa koko itärajalle

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa, se avasi lähes koko maailman silmät. Me suomalaisetkin olimme liian pitkään kovin sinisilmäisiä jättikokoisen naapurimaamme mahdolliselle uhalle.

Itsekin sanoin taannoin, että: ”Venäjä on aina uhka, mutta myös mahdollisuus.”

Vielä muutama vuosi sitten venäläisille myytiin surutta kiinteistöjä ja maa-alueita, jopa strategisesti tärkeiden kohteiden ympäriltä. Kymmenien vuosien ajan rakennettiin infraa sekä uusia kauppakeskuksia Itä-Suomeen ajatellen venäläisiä turisteja. Lähes kaikki isot rakennushankkeet tukivat ajattelumallia; ”lisää venäläisiä Suomeen”, ”Venäjältä Suomeen kohdistuva muuttoliike ja turismi ovat voimavara”.

Venäläisten maakaupat Suomessa ovat vähentyneet merkittävästi.

Nyt tilanne on päinvastainen. Venäläisten maakaupat Suomessa ovat vähentyneet merkittävästi.

Myös arvokkaat Puolustusvoimamme ovat saaneet tarvitsemaansa lisärahoitusta. Suomen Nato-jäsenyys on lähempänä kuin koskaan ennen, ja itärajalle on suunnitteilla järeämpi raja-aita mahdollisia maahantuloaaltoja varten.

Ihmettelen suuresti sitä, miksei raja-aitaa ole rakennettu jo aikaisemmin, vaikka Rajavartiolaitoksen korkea-arvoiset edustajatkin ovat siitä huomauttaneet ja perustelleet sen tärkeyttä. Jälleen vain ”keskustelemme” aiheesta.

Raja-aidan kustannuksiksi on laskettu useita satoja miljoonia euroja. Mielestäni on ensisijaisen tärkeää kehittää ja vahvistaa omaa puolustustamme sekä turvallisuuttamme. Ei syytää velkarahaa muille maille.

Mielestäni raja-aita tulee rakentaa koko itärajalle. Maksoi, mitä maksoi.

Kirjoittaja on Kotkan kaupunginvaltuutettu ja aluehallituksen jäsen (ps.).