Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikko | Lapset ja nuoret, kertokaahan, miltä tulevaisuus näyttää

Ensi viikolla vietetään taas uutismedian, päiväkotien ja koulujen yhteistä Uutisten viikkoa. Tänä vuonna Uutisten viikko 30.1.–3.2.2023 kannustaa tutkimaan, miten luotettavan uutismedian juttuja lukemalla voi muodostaa oman mielipiteen asioista.

Kun uutisissa kerrotaan maailman ilmiöistä ja tapahtumista monesta eri näkökulmasta eikä vain yhdestä, jää lukijalle tai kuulijalle tilaa miettiä, mikä omasta mielestä on hyvin ja mikä kaipaisi muutosta. Noita mielipiteitä toivomme Itä-Häme-lehteen mielipidekirjoituksina.

Tänä vuonna erityisenä mielenkiinnon kohteena ovat lasten ja nuorten ajatukset tulevaisuudesta:

Mitä toivot tulevaisuudelta? Millainen olisi tulevaisuuden hyvä koulu, työ, kotikaupunki tai -kunta, Suomi, maailma, elämä? Mikä tulevaisuudessa innostaa, mietityttää, ehkä jännittääkin? Miten muuttaisit asioita, jotta tulevaisuus näyttäisi erityisen valoisalta?

Kysymykset ovat vain ehdotuksia. Voit valita mielipidekirjoituksesi aiheen ja näkökulman vapaasti.

Lasten ja nuorten mielipidekirjoituksia julkaistaan ympäri vuoden, mutta erityisesti Uutisten viikolla. Mielipiteitä julkaistaan sekä painetussa lehdessä että digilehdessä itahame.fi (valikosta: Pääkirjoitus & mielipide).

Tässä vielä ohjeita: Kirjoita selkeästi, mihin asiaan otat kantaa, ja perustele näkemyksesi. Pysy asialinjalla, älä loukkaa ketään.

Kirjoituksen pituus voi olla välillä 500–4 000 merkkiä. Lyhyt kirjoitus päätyy pitkää varmemmin julki. Toimitus päättää, mitkä kirjoitukset julkaistaan, otsikoi, lyhentää tai muokkaa niitä tarvittaessa.

Liitä kirjoitukseen osoitteesi ja puhelinnumerosi. Ne jäävät vain toimituksen tietoon. Pelkkä sähköpostiosoite ei riitä.

Kirjoita omalla nimelläsi. Kirjoituksia julkaistaan vain poikkeuksellisesti nimimerkillä ja ainoastaan, jos tunnistaminen aiheuttaisi kirjoittajalle merkittävää haittaa. Tässäkin tapauksessa toimitus tarvitsee nimi- ja yhteystiedot.

Kirjoituksia voi lähettää tarjolle sähköpostiosoitteeseen sana-ajallaan@itahame.fi

Kirjoittamisiin!

Kirjoittaja on Itä-Hämeen mielipidetoimittaja.