Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mielipide | Suomen turva on suomalainen sotilas

Suomen Nato-tie on ollut kivikkoinen – eikä ratifiointi ole vieläkään valmis. Ilmenneet alkukankeudet eivät ennusta hyvää systeemin toimivuudelle. Tämä unohtuu usein keskustelusta.

Ajatellaan, että kun käynnistysvaikeudet ovat ohi ja päästään varsinaiseen tiimiin, kaikki sujuu kuin rasvattu. Toiveajattelua vai ei – aika näyttää.

Toinen epävarmuustekijä Naton suhteen on, että sitä ei ole ”koekäytetty”. Joukot ovat toimineet ja harjoitelleet vuosia, mutta artikla viittä ei ole käytännössä testattu.

Onneksi ei ole ollut tarvetta! Mikäli 5. artiklaa tarvitaan, tilanne on kriittinen eikä aikaa valuvikojen korjaamiseen enää ole.

Nato-huuman keskellä on myös unohtunut, että suomalaisten ensisijainen turva sodassa on suomalainen sotilas taistelemassa isänmaan, rauhan ja vapauden puolesta. Ei vain itsensä, vaan myös tulevien sukupolvien, lapsiensa ja lapsenlapsiensa puolesta. Suomalainen sotilas taistelee sydämestään, ”natolainen”, kun käsketään.