Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mielipide | Oho, sano poliitikko, kun logiikan ikkunasta heitti

Heinolan politiikka kaipaisi logiikkaa ja johdonmukaisuutta. Hyvä esimerkki näiden puutteesta on kaupunginhallituksen päätös viime maanantailta.

Hallitus päätti äänin 5–4, että kaupungintalon toimintojen siirtämistä vuokratiloihin Seminaarin alueelle ja kaupungintalon myyntiä ei kannata selvittää enempää, vaan valitsi kaupungintalon remontoinnin sen sijaan. Uudelleen tätä kysymystä käsitellään valtuustossa tulevana maanantaina.

Vuosien ajan on valtuustossa hoettu, että meille pitäisi valmistella useampia vaihtoehtoja, joista valita. Nyt samat henkilöt päättävät, että on turhaa selvittää vaihtoehtoa, joka voisi – mikäli selvityksen jälkeen siihen vaihtoehtoon päädyttäisiin – mahdollistaa niin seminaarin alueen kuin kaupungintalon alueenkin kehittämisen ja ylläpidon.

Vuosien ajan on hoettu, että hallinnon kuluissa täytyy säästää. Nyt ollaan kuitenkin sijoittamassa miljoonia nykyiselle henkilömäärälle kaksi kertaa liian isoon hallintorakennukseen edes selvittämättä muita vaihtoehtoja.

Vuosien ajan on mietitty keinoa, jolla Seminaarin aluetta saisi kehitettyä ja turvattua alueen upea kulttuurimaisema. Kaupunki, perustellusti, ei ole halunnut miettiä alueen ostamista, mutta on ilmoittanut useaan otteeseen halustaan olla mukana alueen kehittämisessä, kunhan sopiva tapa löydetään. Nyt siihen voisi olla mahdollisuus ilman omistamisen riskejä, mutta tätä ei haluta siis edes selvittää.

Voi olla, että selvittelyjen lopputulemana kaupungintalon remontointi olisi paras ratkaisu. Tällä päätöksellä emme saa kuitenkaan koskaan tietää sitä. Päätöksen tekeminen ilman, että vaihtoehtoista mahdollisuutta on edes tutkittu kunnolla, tuntuu hassulta ja kuten sanottua, aiemman toiminnan vastaiselta.

Tässä tekstissä lukee selvittää-sana moneen kertaan. Siitähän tässä ollaan päättämässä. Pitäisikö kaupungin yhdessä Seminaarin omistajan kanssa tutkia tämä mahdollisuus vai ei?

Seminaarin alue sijaitsee kaupungin keskeisellä paikalla, ja rakennuksineen ja viheralueineen sillä on kaikki mahdollisuudet olla upea käyntikortti tälle kaupungille kuten se on vuosikymmeniä ollut. Tällä hetkellä autiot talot pikkuhiljaa rapistuvat käyttämättöminä ilkivallan nopeuttaessa kauniin alueen rappiota.

Se, että meille tarjotaan mahdollisuutta olla osana alueen uutta nousua emmekä me edes halua tätä mahdollisuutta selvittää, on suorastaan häpeällistä.

Kirjoittaja on Heinolan kaupunginvaltuutettu (PaHe).