Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mielipide | Heinolan kolme vetovoimatekijää – tarvitaanko lisää?

Heinolan asioista paremmin tietävät puhuvat usein vetovoimatekijöistä. Niitä pitäisi saada lisää. Vanhoja vetovoimatekijöitä on ilmeisesti liian vähän tai sitten ne ovat vetämättömiä. Onko niitä?

Eläköidyttyämme muutimme parikymmentä vuotta sitten Heinolaan, koska pidimme kompaktista pikkukaupungin kaupunkirakenteesta ja sen välittömässä läheisyydessä olevista ulkoilu- ja pyöräilypoluista, jotka kiertelivät metsiköissä rantoja mukaillen.

Onko mahdollista, että Heinolan päättäjät eivät huomaa niitä vetovoimatekijöitä, joita jo on, vaan haluaisivat saada jotain lisää tuhoamalla entisiä olemassa olevia kohteita?

Lintuhoitolan arvo kohosi perintörahojen avulla uuden rakennuksen valmistumisen myötä, vaikka kaupunki ei voinut lintutarhaa kehittää.

Lintuhoitolan arvo kohosi perintörahojen avulla.

Heinäsaaren leirintäalueen kehittäminen vuokramaalla on vuokraajan hommia.

Toivottavasti pian tulee sellainen vuokraaja, joka kunnostaa Harjupaviljongin ennen kuin rakennustarkastaja määrää sen purettavaksi.

Suurinta kesäkohdetta, Heinolan kesäteatteria, ei toki unohdeta. Sinne tuodaan eläkeläisiä ympäri Suomea bussilasteittain. Kalamarkkinat on Leijonien vastuulla, ja mainio Dorkin puisto on yksityisten vastuulla.

Heinolan väkiluku pienenee pikkuhiljaa, ja sehän aiheuttaa tuskaa budjettien laatijoille.

Ajatuksena on, että tuhoamalla viheralueita, kuten nyt Niemelänrantaa, voidaan rakennuttaa asuntoja tänne ryntääville uusille asukkaille.

Realiteetit osoittavat, kuten naapurikunnassa, että jo ylimääräisiksi jääneitä asuntoja joudutaan purkamaan, ellei niitä muita ”vetovoimatekijöitä” saada aikaan.

Samalla kuitenkin elinikämme kasvaa, ja rauhallinen pikkukaupunki saattaisi laajemminkin kiinnostaa eläkkeelle ammateistaan jääviä, kunhan markkinointi osuisi kohteisiinsa.

Lahdessa tätä onnistunutta markkinointia jo tehdään, toki sielläkin yksityisen toimesta.