Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mielipide | Pikkukuntien päälliköitä koetellaan

Sysmä ja Hartola, välimatkaa rapiat 20 kilometriä. On todella mieluisaa lukea tästä kuohunnasta, jota naapurissa Sysmässä on. Olisi myös mukavaa kuulla, mistä kaikki alkoi, mistä syvä luottamuspula syntyi.

Meilläkin Hartolassa päällikkö on vaihtunut tiheään, ja nyt vasta näitä pikkukuntien päälliköitä koetellaan, kun myllerrystä riittää. Minusta johtajan tulee olla johtaja, ei kenenkään kaveri, vaan henkilö, jolla on auktoriteettia ja joka ei ole kenenkään vietävissä, päällikkö, joka jyrähtää ja kiittää, kun aihetta on.

Toisaalta ymmärrän sysmäläisten kantoja: jos luottamusta ei ole, miksi venkoilla, vaan vaihdetaan uusi tilalle. Elämme nyt aikoja, joina niin päättäjiltä kuin virkamiehiltäkin vaaditaan rohkeutta nostaa epäkohdat päivänvaloon eikä peitellä.

Toisaalta huvittavat nämä kiistat, kun aika lähellä meitä ohjukset putoilevat, koteja tuhoutuu ja ihmisiä kuolee. Siinä valossa tapaus Sysmä on pieni juttu.

Kirjoittaja on hartolalainen.