Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tiukka ei EU:n pakko­remonteille

Suomalaisilla on rahasta tiukkaa. Silti EU-parlamentti esittää kodeille pakollisia energiaremontteja. Ei tällaista voi sulattaa. Ollaanko Brysselissä vieraannuttu ihmisten arjesta?

Toteutuessaan esitys maksaisi suomalaisille miljardeja. Silti sitä kannatettiin demareiden, kokoomuksen ja vihreiden suunnasta. Kokoomuksen Sirpa Pietikäinen äänesti pakkoremonttien puolesta, perussuomalais-ten Laura Huhtasaari ei vaivautunut paikalle. Keskustan molemmat edustajat Mauri Pekkarinen ja Elsi Katainen vastustivat ehdotusta.

Keskusta puolustaa yksituumaisesti suomalaisia. Kotien pärjääminen on etusijalla nyt ja jatkossa, eduskunnassa ja Euroopassa.

Energiatehokkuus on tärkeä tavoite, mutta keino nyt väärä. Ilmastotoimissa pitää varoa menemästä urille, jotka vaarantavat kansalaisten tärkeän tuen. Kalliilla pakoilla saadaan aikaan vain vastustusta.

Hyvä esimerkki onnistuneesta keinosta on rahallinen tuki, jolla ihmisiä on kannustettu luopumaan öljykattiloista. Periaatekysymys on, että päätökset kuuluvat ihmisille itselleen. Suomalaisten toimeentulon, työn ja turvallisuuden puolustaminen on tärkein velvollisuutemme.

Kirjoittaja on keskustan puheenjohtaja ja Varsinais-Suomen vaalipiirin eduskuntavaaliehdokas.