Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Sain vastauksen kotihoidon maksusta

Kirjoitin taannoin kotihoidon maksuista (IH 12.5.). Mainitsin tarkan euromäärän, jota terveydenhoito kynii minulta liikaa siksi, että kotihoito käy luonani vain noin puoli tuntia kuukaudessa tilatun neljän tunnin sijaan. Maksan neljästä tunnista 240 euroa, joten joten maksan kuussa 210 euroa ylimääräistä puolen tunnin työstä.

Nyt sain vastauksen maksusta. En tosin julkisesti vaikka tässä lehdessä. Luokseni tuli lähihoitaja–perushoitaja–apuhoitaja. Vastaus oli: Emme me peri sitä 210:tä euroa, sen perii sote. Se on pienin maksu, joka meillä on.

Minulla on tositteet, jotka kertovat, milloin maksaminen on alkanut.

Koetin sanoa, että sote alkoi tämän vuoden alusta, mutta Heinolan kaupunki peri sen jo pitkän aikaa ennen sitä. Työntekijä oli niin vakuuttunut asiastaan, ettei hän kuullut vastaustani.

Maksun määrä on lähtenyt Heinolan pyyteistä. Minulla on tositteet, jotka kertovat, milloin maksaminen on alkanut.

Kun olen ollut Päijät-Hämeen keskussairaalan ensiavussa kuusi tuntia, maksu on ollut 42 euroa. Tämä osoittaa, että 210 euroa ei ole pienin maksu. Se on köyhän, sairaan vanhuksen ryöstämistä.

Nyt tulleesta laskusta maksoin vain 60 euroa, mikä sekin on liikaa puolen tunnin työstä – olkoon maksun takana sote, terveydenhoito, kaupungin johto, valtuusto tai maan hallitus.

Kirjoittaja on heinolalainen rovasti.