Ratkaisuja yleisimpiin ongelmiin

Heini Kuusela

Näin koululaisten kesälomien jo alettua monessa perheessä saatetaan elää haastavia aikoja, jos vanhemmat ovat vielä töissä.

Olen pitkien empiiristen tutkimusten jälkeen koonnut oheen ratkaisuja yleisimpiin ongelmiin, joita kotona saatetaan loma-aikana kohdata.

Jalan alla rahisee.

Katso alas, lattialla saattaa olla hiekkaa/roskia/tekonurmimurua. Ongelma ratkeaa imurin avulla. Toisin kuin monet teinit luulevat, imurissa ei ole sormenjälki- tai kasvotunnistusta, joten sitä voi käyttää kuka tahansa.

Kaapissa ei ole puhtaita astioita.

Katso tiskikoneeseen, puhtaat astiat saattavat olla siellä. Jos astiat koneessa ovat likaiset, kannattaa kone laittaa päälle. Jos käyttö ei ole tuttua, on turvauduttava käsitiskiin.

Paita on likainen ja sukat koppuraiset, housutkin olisi hyvä vaihtaa.

Oletko tarkastanut oman huoneesi siltä varalta, että puhtaat pyykit on tuotu sinne laitettavaksi kaappiin? Tarkista myös pyykkinaru sekä kuivausteline puhtaiden vaatteiden varalta. Voi olla, että joudut laittamaan pesukoneen päälle, jos puhtaita vaatteita ei löydy.

Jääkaapissa ei ole ruokaa.

Tee sitä. Kannattaa opetella kotitaloustunneilla muutama helppo resepti jo talven aikana tällaisia tilanteita varten. Toisinaan, jos on varaa, voi käydä myös syömässä vaikkapa pizzeriassa. Näin vältyt omien jälkien siivoamiselta keittiössä. Huom! Vanhemmat eivät välttämättä rahoita tätä vaihtoehtoa!

Keittiössä haisee.

Pitikö sinun kenties viedä roskapussi tai biojäteastia? Vai onko liedelle unohtunut edellisen päivän lounaskokeilu? Niin tai näin, paikanna hajun lähde ennen kuin äitisi tulee kotiin. Hän ei ilahdu sotkusta tai hajusta.

Lompakko, kännykkä, kuulokkeet tai joku muu elintärkeä esine on kateissa.

Siivoa huoneesi. Esimerkiksi sängyn alta löytyy usein lopullisesti kadonneeksi luultuja tavaroita. Siivoaminen auttaa usein myös huoneessa leijuvaan epämiellyttävään hajuun ja epäilykseen siitä, ettet ole huoneesi ainoa elollinen asukki.

Näiden ohjeiden kera rentoa kesää kaikille.

Keskustelu