Kuvatkaa totuus Hartolasta kermakakun sijaan

Katselin tuon "Kuningaskunnan" propagandavideon.

Naurettavaa ja surullista, ihan sama videon kuin matkailuesitteiden kanssa: yhteen vanhaan ja hapettuneeseen asiaan turvataan.

Olkoon Kuningaskunta Hartolan brändi mutta mitä on brändin takana? Pieni velkainen kunta Nelostien varressa, jossa sanan ja mielipiteen vapaus on kielletty. Hartola muistuttaa enemmän erästä valtiota kuin Kuningaskuntaa.

Olen esitellyt laajan tukun erilaisia "hulluja" ideoita niitä ei vaan uskalleta toteuttaa.

Tehkää uusi vaihtoehtoinen Kuningaskunta-matkailuesite sen kermakakkuesitteen rinnalle.

Kertokaa totuus kulissien takaa – kertokaa miten täällä kohdellaan eriarvoisesti ihmisiä, miten palvelut on ajettu alas.

Ei ole enää hammashoitolassa ihmistä neuvomassa, ei bussit kulje, terveysaseman palvelut tökkii, ei kauppoja. Elättääkö Kuningaskunta brändi? Ei elätä, sanon minä.

Juna on niin sanotusti ajanut Hartolan ohitse. Sille emme voi mitään. Viime viikolla kuulin, että taas yksi perhe muuttaa pois. Syy koulussa ilmenneet ongelmat. Se oli vain yksi syy. Suurin ehkä on tämä sama kuin kaikilla, jotka ovat kuntamme jättäneet: Tunne siitä että et ole Kuningaskuntaan tervetullut.

Johan aikanaan minullekin ilmoitettiin seuraavaa: "Jos sukusi ei ole Hartolan maaperää astellut 30 sukupolven ajan et voi kutsua itseäsi hartolalaiseksi."

Ja se pitää paikkansa mutta paikka Kuningaskunnan marssijoukoissa on vain röyhkeästi otettava itse.

Tuleva kesä näyttää millainen paikka Hartola on. Kysyn vielä olemmeko jo yhtä Sysmän kanssa? Jos ruokahuolto pelaa yhdessä, niin miksei myös muut asiat. Ei muuta kuin kakarat bussiin ja kohti Sysmää. Pistetään nekin rahat, jota uuteen kouluun aatellaan, vaikka ikäihmistemme hyvinvointipalveluihin.

Ei Kuningaskuntafriikki vaan kuntalainen

Heikki Leisti

Keskustelu