Matkailuoppaita kreivin aikaan

Itä-Hämeen matkailuyhdistyksen tilaama, Koulutuskeskus Salpauksen toteuttama ja Hämeen ely-keskuksen rahoittama matkailuopaskoulutus on saatu kunniakkaaseen päätökseen.

Opaskoulutukseen haki kaikkiaan 30 henkilöä, joista 21 sitoutui maksamaan 100 euron suuruisen omavastuumaksun. Opasnäytteen päätti antaa 16 henkilöä ja näistä peräti 15 suoritti hyväksytysti matkailuopas- tai alueopaskoulutuksen taikka molemmat. Heinola sai kuusi, Hartola yhden ja Sysmä kaksi uutta matkailuopasta. Lisäksi Asikkala sai viisi ja Padasjoki yhden oppaan.

Koulutus onnistui hienosti, sillä yllensä opasmerkin saa vain alle puolet opasnäytteen antajista. Koulutuskeskus Salpauksen edustajat pitivätkin kurssin päätöstilaisuudessa kurssia ainutlaatuisena ja myös ilmapiiriltään erinomaisena.

Edellinen opaskurssi järjestettiin Heinolassa yli 30 vuotta sitten, joten kurssi järjestettiin niin sanotusti kreivin aikaan. Lisäksi kevään aikana on jo varmistunut Kimolan kanavan rakentaminen, KymiRigiä rakennetaan kovaa kyytiä ja Vierumäen Tamppilahden alueen suunnittelu etenee suunnitelmien mukaisesti.

Kaikki nämä tuovat varmuudella alueelle lisää turisteja, joista osa kiinnostuu matkaoppaiden omista ja jo aiemmin suunnitelluista matkailupaketeista. Peketteja on tarjolla myös paikallisille.

Keskustelu