Kirkot matalaksi, arvot romukoppaan!

Maassamme vallalla oleva purkamisvimma ulotetaan koskemaan jo kirkkojakin.

Näin on ainakin käymässä Lahdessa jossa konsulttien mielestä Joutjärven ja Salpausselän kirkot olisi purettava. Remontointi tulisi kuulemma liian kalliiksi ja ainahan syyksi löydetään tarvittaessa sisäilmaongelma.

Vaikea on kyllä kuvitella että kirkon kokoisessa rakennuksessa sairastuisi tunnin tai kahden aikana, joka siellä yleensä vietetään.

Etelä-Suomen Sanomien toimittaja puolestaan vaati äskettäin saarnatuolien poistamista kirkoista, vaikkei niissä kertomansa mukaan vuosikausiin käynyt.

Itse en moista vaatisi vaikka Heinolan kirkossa on mahdollisuus siihen lyödä päänsä ehtoollisella käydessään.

Kyseisen toimittajan mielestä pappien saarnat ovat vanhoillisia, loukkaavia ja ties mitä. Rohkenen olla eri mieltä, sillä nykyajan papisto asettelee sanansa niin ettei niistä herkkähipiäisempikään voi loukkaantua.

Aikanaan naispappeudesta kiisteltäessä sanottiin, että ellei sitä hyväksytä monet eroavat kirkosta. Eipä näytä oikein auttaneen sillä tuhannet henkilöt ovat senkin jälkeen jättäneet seurakunnat.

Milloin eroamiseen on ollut syynä Päivi Räsänen ja milloin mikäkin tekosyy.

Kirkko on tullut vastaan monin tavoin joidenkin mielestä jopa liikaakin. Äskettäin tullut uutinen kertoi että juuri meillä maallistuminen on edennyt nopeammin kuin muualla maailmalla.

Kun kristilliset perusarvot on hylätty, näkyy se monin eri tavoin yhteiskunnassa kuten vaikkapa lasten oireiluna ja kotien hajoamisena.

Yleisradio julkaisi tutkimuksen koulujen uskonnon opetuksesta. Siinä kiinnitti huomiota, että tuhannen henkilön mielipidettä uutisoitiin koko kansan mielipiteenä.

Ihmetyttää mikä siinä uskonnon opetuksessa on niin vaikeaa, kun ajattelee että vielä muutama vuosikymmen se oli aivan tavallinen oppiaine siinä missä muutkin.

Maailma siis muuttuu mutta mihin suuntaan siitä voidaan olla montaa mieltä. Tasa-arvosta ja suvaitsevaisuudesta puhutaan kauniisti mutta ainakin sosiaalinen media todistaa toista.

Etusivulla nyt

 1. SDP rynnännyt perussuomalaisten ohi, kertoo Alman mielipidetiedustelu
 2. Oikeusvaltiohuolet eivät rajoitu vain Unkariin koronakriisin keskellä
 3. Kehitysvammaisten tehohoitoa on rajattu ennakkopäätöksillä koronaepidemian varalta – "Jokaisen tehohoidon tarve pitää arvioida yksilöllisesti"
 4. Lännen Media: Poliisi aikoo hyödyntää teknistä rekisterikilpien lukua Uudenmaan rajoilla
 5. Kunta-alan työehdoista haetaan sopua sovittelijan toimistossa heti huomenna – osapuolet toivovat koronan vuoksi etäneuvotteluja
 6. Ravintolat suljetaan asiakkailta todennäköisesti lauantaina – valtioneuvosto antoi täydentävän asetuksen
 7. Etäopetus koettelee opettajien ja oppilaiden jaksamista
 8. Ikääntyneille uudet ruokasuositukset: Toimintakyky kuntoon ja vajaaravitsemus kuriin
 9. Heinola kerää nettisivuilleen tekemisvinkkejä arkeen
 10. Ihmisiä voi lomauttaa keskiviikosta alkaen nykyistä lyhyemmällä varoitusajalla
 11. Ruotsin puolella pelätään rajan sulkemisen johtavan terveydenhoidossa katastrofaalisiin seurauksiin
 12. Omaishoitajat ovat joutuneet lujille koronakriisissä – osa vailla vapaapäiviä, osa tiukilla taloudellisesti
 13. Koronakuolemien määrä kasvoi neljällä, tehohoidossa yli 50 potilasta
 14. Hallitus aikoo luopua ehdottomien vankeusrangaistusten täytäntöönpanosta väliaikaisesti – ei koske tutkintavankeudessa olevia
 15. Kärsivällisyys voi olla koetuksella, jos joutuu neuvomaan iäkästä omaista digilaitteiden käytössä etäisyyden päästä – "Ne, jotka haluavat oppia uutta, voittavat", sanoo Enter ry:n Tiina Etelämäki

Näytä lisää