Mielipide: Kiitos äiti avarasta katsannosta

Heikki Leisti

Itä-Hämeessä oli Anne Joutsijärven ahdistava mustavalkoinen kirjoitus 13.3.

Se liittyy erääseen henkilöön ja toisiin henkilöihin, jotka julkisesti ovat arvostelleet ensinmainitun toimia.

Tarkoitan tapausta Päivi Räsänen ja piispat Teemu Laajasalo ja Tapio Luoma. Nämä miehet ovat rohkeita: he kertovat oman mielipiteensä asiaan raikkaasti ja epäröimättä.

Tämä case Räsänen on saanut aiva megalomaaniset mittasuhteet. Se kuvastaa hyvin tilaa Suomessa 2020: äärikonservatismi nousee ja kaikki vähänkin valtavirrasta poikkeava aines halutaan vaientaa ja lytätä.

Toki ymmärrän että asia on joillekin tärkeä, aivan kuin ruoka, mutta olisi aivan viisasta päästää irti antaa raikkaan kevättuulen puhdistaa pääkoppa uudelle keväälle.

Uskon että moni muu allekirjoittaneen tavoin alkaa jo olla tapausta kurkkua myöten täynnä.

Siis sovitaanko että case Räsänen on loppuunkäsitelty ja annetaan uuden raikkaan tuulen puhdistaa pääkoppamme vanhasta kuonasta, sillä vain sillä tavalla ajatellen on hyvä olla niin itsensä kuin muittenkin kanssa.

Kirjoituksessani sen otsikossa kiitän äitiäni ja siinä sivussa isääni. He molemmat olivat laajakatseisia ihmisiä, mikä ainakin minusta oli ennenkuulumattoman rohkeaa.

Varsinkin äitini, joka räväkkänä savolaisena astui toisena vaimona aivan uusiin saappaisiin.

Mitähän tähän äitini olisi asiasta tuumannut, jos eläisi? Varmaankin näin: "Jos tauti on tullakseen, se tulee, ja jos se on kuolemaksi, niin sitten on. Johan tää maailma on nähty".

Ps. kevennys: onko täällä vallalla joku muukin kuin Corona? Viittaan tyhjänä ammottaviin kauppojen hyllyihin.

Siis valoisin ajatuksin kevättä kohti!

Keskustelu