Heinola tarjoaa apua arkeen, Hartola organisoi vapaaehtoisten tukiringin

Heinola ojentaa auttavan kätensä heille, jotka eivät koronapandemian vuoksi pysty hoitamaan arjen asioita itse tai oman tukiverkoston kautta. Minna Mäkinen

Sari Asikainen

Heinolan kaupunki aloittaa tiistaina kauppa- ja apteekkiavun tarjoamisen. Akuutti arkiapu -palvelu on tarkoitettu lähtökohtaisesti heille, joilla on koronaviruspandemian vuoksi vaikeuksia pärjätä itse ja joilla ei ole mahdollisuutta saada apua oman tukiverkoston kautta.

Erityisesti tämä koskee yli 70-vuotiaita, jotka asuvat kaukana palveluista, jotka ovat karanteenissa tai sitä vastaavissa olosuhteissa sekä muille henkilöille ja lapsiperheille, jotka eivät koe pärjäävänsä itse.

Yli 65-vuotiaat voivat ottaa yhteyttä ikääntyneiden palveluneuvontaan. Numerosta 044 769 4242 vastataan maanantaisin, tiistaisin, torstain ja perjantaisin kello 9–13 ja keskiviikkoisin kello 9–14.

Työikäiset ja lapsiperheet voivat puolestaan kääntyä sosiaalipalveluiden palveluohjauksen puoleen. Numerosta 044 7692 988 vastataan arkisin kello 9–15.

Palveluneuvonnassa tai palveluohjauksessa tehdyn tilannearvion jälkeen soittaja ohjataan arkiapupalvelun piiriin. Uudesta palvelusta huolimatta Heinolan kaupunki suosittelee hankkimaan kauppa- ja apteekkiapua ensisijaisesti läheisten, ystävien tai naapurien avulla.

Hartolan kunta on puolestaan organisoinut vapaaehtoisten tukiringin, jonka kautta on mahdollista saada kotiin ruoka- ja lääketoimituksia.

Vapaaehtoisten apua tarvitseva voi soittaa Hartolan kunnan työntekijä Heli Turpeelle numeroon 044 743 2342 arkisin kello 9–12. Muina aikoina on mahdollista ottaa yhteyttä teksti- tai WhatsApp-viestillä.

Turve selvittää sopivan vapaaehtoisen, joka on yhteydessä avun tarvitsijaan.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää