Uusi ohjeistus heinolalaisille: vakavissa flunssaoireissa soitto päivystysapunumeroon 116 117

Heinolan terveyskeskukseen ei pidä mennä sairaana, jotta muut eivät saa tartuntaa. Sami Lettojärvi

Antti Kauppinen

Heinolan kaupunki tiedottaa verkkosivuillaan kaupunkilaisia terveydenhuoltoon liittyvistä yhteydenotoista.

Vakavissa hengitystieoireissa heinolalaisten tulee soittaa kaikkina aikoina terveyskeskuksen sijaan Päivystysapu-puhelinpalveluun numeroon 116 117. Terveyskeskukseen soitetaan vain, mikäli henkilö on muun kuin hengitystieinfektioon liittyvän hoidon tarpeessa.

Lievät hengitystieoireet tulee sairastaa kotona, vaikka niiden epäilisikin liittyvän koronavirukseen. Flunssaoireisena on tärkeää pysytellä kotona. On tärkeää yskiä, aivastaa, niistää ja pestä käsiä oikein, jotta muut eivät saisi tartuntaa. Terveyskeskukseen ei myöskään pidä mennä, jotta muut eivät saa tartuntaa.

Päivystysapuun voi ottaa yhteyttä mihin vuorokaudenaikaan tahansa, jos henkilö ei pärjää oireiden kanssa enää kotona, kärsii keuhkosairaudesta, käyttää elimistön puolustusmekanismeja heikentävää lääkitystä tai on raskaana. Mikäli henkilö on muun hoidon tarpeessa, palvelee Heinolan terveyskeskuksen numero (03) 849 4388. Henkeä uhkaavassa tilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Heinolan kaupungin yleinen koronaneuvonta palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–15 numerossa 044 797 7000. Kaupungin Ikääntyneiden palveluneuvonta palvelee maanantaista tiistaihin ja torstaista perjantaihin kello 9–13 sekä keskiviikkoisin kello 9–14 numerossa: 044 769 4242.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää