Parkkonen: Heinola ei peri päivähoitomaksuja kotona hoidettavista

Antti Kauppinen

Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen on päättänyt tiistaina 24.3., ettei Heinolan kaupungin varhaiskasvatuksessa olevien lasten asiakasmaksuja peritä niiltä perheiltä, jotka hoitavat lapsensa kotona koronavirustartunnan aiheuttamana poikkeusoloaikana.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa olevien lasten huoltajille hyvitetään varhaiskasvatusmaksu, mikäli lapsi on poissa yhtäjaksoisesti ajalla 26.3.–13.4.2020. Ehtona on, että poissaolo on yhtenäinen ja siitä on ilmoitettu kirjallisesti viimeistään keskiviikkona 25.3.2020 puoleen yöhön mennessä.

Huoltajien tulee ilmoittaa lapsen poissaolosta kirjallisesti sähköpostilla, Wilma-viestillä tai tekstiviestillä omaan päiväkotiin tai lapsen perhepäivähoitajalle.

Lounas mahdollista noutaa esiopetusikäisille lapsille

Poikkeustilanteen aikana Heinolan kaupunki järjestää mahdollisuuden esiopetusikäisten lasten lounaiden noutoon perjantaista 27.3. alkaen. Nouto tapahtuu kello 11–11.30 välillä Kettukallion päiväkodilta, Tommola-talolta, Kailas-talolta, Kurpanharjun päiväkodilta, Vierumäen koulukeittiöstä tai Jyrängön päiväkodilta. Paikat ja ajat ovat samat kuin perusopetuksen ja lukiolaisten kouluruuan noudossa.

Sitovat ilmoittautumiset ruuan noutoon on tehtävä sähköpostitse tai Wilman kautta päiväkodin johtajalle keskiviikkoon 25.3. klo 16.00 mennessä.

Kommentoi