29.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 27 - epidemiatilanne ollut viikonloppuna rauhallinen

Päijät-Hämeessä tehohoitoa vaativia koronapotilaita on ollut jo heti epidemian alkuvaiheissa. Sami Kuusivirta

Nina Räty

Päijät-Hämeessä on todettu varmistettuja koronatartuntoja 27, jossa on kasvua lauantailta yksi tartunta.

Näytteitä on otettu noin 505. Sairaalahoidossa on seitsemän potilasta, joista tehohoidossa kolme, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Epidemiatilanne on ollut viikonlopun ajan rauhallinen. Hyvinvointiyhtymässä arvioidaan, että yhtymän valmius on hyvällä tasolla ja koronaviruspotilaita varten avattu Pandemiapoliklinikka toimii hyvin. Päivystysapunumeron 116 117 vasteaika on pysynyt yhtymän tavoitteen mukaisena.

13.3. ensimmäinen tartunta, nyt 27 varmistettua tapausta

Päijät-Hämeessä ensimmäinen koronavirustartunta varmistettiin perjantaina 13. maaliskuuta. Toisesta varmistetusta tapauksesta hyvinvointiyhtymä kertoi keskiviikkona 18. maaliskuuta.

Päijät-Hämeessä oli viime sunnuntaihin 22.3. mennessä nämä kaksi varmistettua tartuntaa. Maanantaina 23.3. ilmoitettiin neljästä uudesta tapauksesta. Maanantain 23.3. ja tiistain 24.3. välisenä aikana ei varmistettu uusia tartuntoja, mutta tiistain 24.3. ja keskiviikon 25.3. välisenä aikana varmennettiin seitsemän uutta tapausta.

Keskiviikon 25.3. ja torstain 26.3. välisenä aikana varmistettiin kaksi uutta tapausta. Torstain 26.3. ja perjantain 27.3. väliltä hyvinvointiyhtymä raportoi kahdeksasta uudesta tapauksesta.

Lauantaina 28.3. hyvinvointiyhtymä kertoi kolmesta uudesta tartunnasta ja sunnuntaina 29.3. yhdestä uudesta. Päijät-Hämeessä on tähän mennessä varmistettu 27 koronavirustartuntaa. Torstaina 26.3. Päijät-Hämeessä asuva iäkäs ihminen kuoli koronaviruksen aiheuttamaan Covid-19-tautiin. 

THL: Suomessa yli 1 200 varmistettua koronatapausta

28.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä Varmistettuja tartuntoja yhteensä 26 - yksi keskussairaalan potilas altistui tartunnalle

Keskustelu