Heinola kerää nettisivuilleen tekemisvinkkejä arkeen

Kirjasto ohjaa e-kirjojen pariin. Timo Seppäläinen

Anna-Kaisa Kallio

Heinolan kaupunki haluaa auttaa ihmisiä löytämään mielekästä tekemistä, kun harrastuspaikat ovat kiinni ja ryhmätoiminta on tauolla. Kaupungin koronavirus-infosivulle (heinola.fi/koronavirus) on tulossa Tekemistä arkeen -niminen lista, jonka avulla voi etsiä itselleen ajankulua.

Tekemisvinkkien ja linkkien tarkoituksena on tarjota ihmisille ryhmätoimintaa korvaavaa tekemistä, jota voi tehdä esimerkiksi kotona netin välityksellä tai ulkona luonnossa. Sivustolle on esimerkiksi tulossa linkki Heinolan kirjaston virtuaalisille satutunneille.

Verkkokirjasto Lastun kirjastokortilla voi jo nyt tutustua e-kirjoihin, ulkomaisiin sanoma- ja aikakauslehtiin, Kirjastokinon elokuviin, ooppera- tai balettivideoihin. Kortilla voi myös kuunnella klassista musiikkia.

Kaupunki pyytää yhdistyksiä, seuroja ja muita toimijoita tekemään ehdotuksia ja täydennyksiä listaan. Mietityt, tarkistetut ja tiivistetyt vinkit voi lähettää osoitteeseen viestinta@heinola.fi.

Julkaisukynnyksen ylittää varmimmin sellainen tekemisvinkki, joka korvaa tai paikkaa kaupungin normaalisti järjestämiä palveluita tai toimintaa ja on ihmisten saatavilla maksutta tai sisältyy normaalin toiminnan hintaan. On myös hyvä, jos tekeminen on heinolalaisten tahojen tuottamaa tai tapahtuu Heinolan alueella.

Kaupunki toivoo, että toiminnalla on tiedossa vastuutaho tai yhteyshenkilö, joka vastaa toiminnasta ja annetuista tiedoista myös poikkeusolojen aikana.

Keskustelu