Janne Pihamaa sai Kordellin säätiön palkinnon

Pihamaan viini- ja puutarhatilan isäntä Janne Pihamaa palkittiin Kordellin säätiön palkinnolla. Tilan toiminta on laajentunut olutpanimolla. Viena Kytöjoki

Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnon saajat julkistettiin torstaina 2. huhtikuuta.

Yksi 2 800 euron suuruisen palkinnon saajista on viljelijä ja yrittäjä Janne Pihamaa.

Janne Pihamaa on Pihamaan viini- ja puutarhatilan isäntä Asikkalan Kalkkisissa. Tilaviinit tulivat tuotantoon 2000-luvun alussa ja samalla Pihamaasta tuli sukupolvenvaihdoksen myötä tilan isäntä. Myöhemmin toiminta on laajentunut olutpanimolla.

Pihamaa on myös ollut keskeinen hahmo heinolalaisen lähiruokatori Heilan syntymisessä. Kaupan lisäksi saman katon alta löytyy kahvila-ravintola.

Ruokakulttuuripalkinto myönnettiin neljälle toimijalle, ja niiden arvo on yhteensä 11 200 euroa. Muut palkinnon saaneet ovat Pro Kala ry, Jukkola Food Oy sekä ruokatoimittaja Riitta Mustonen.

Keskustelu