Torikadun remontti alkaa maanantaina

Pätkä Kauppakatua suljetaan osana Totikadun remonttia. Myöhemmin työt etenevät Torikatua ylöspäin. Heinolan kaupunki

Torin lähikatujen uusiminen alkaa maanantaina 27.4. Kauppakadun toripuistikon kohdalta.

Kauppakatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä välillä Savontie-Torikatu. Kirjaston kulman risteykseen Kauppakadulle tulee aita.

Toriparkkiin ja Savontien kaupoille ei siis pääse ajamaan Kauppakatua pitkin kirjaston suunnasta, vaan käytössä on kiertotie Kaivokadun ja Koulukadun kautta. Aavistuksen pidempi, mutta isompia pääkatuja hyödyntävä reittivaihtoehto kulkee Siltakatua ja Lampikatua pitkin Savontielle.

Toripuistikon kohdalla torin puoleinen jalkakäytävä suljetaan, mutta liikkeiden puoleinen jalkakäytävä on käytössä.

Kauppakadun ja Torikadun risteysalue tulee olemaan suljettuna useita viikkoja. Sen jälkeen katutyöt etenevät Torikatua ylöspäin.

Savontien uudistuksen tehnyt yritys hoitaa myös tulevan remontin

Heinolan teknisen toimen johtaja Harri Kuivalainen kertoo, että Autio Oy Infrapalveluiden työmaapäällikkö Paavo Karjalainen aloitti perjantaina vierailut Kauppakadun kivijalkaliikkeissä.

Yritys on sama, joka toteutti myös Savontien uudistuksen vuonna 2019.

– Joudumme kaivamaan syvälle, sillä putkistoa ja rakennekerroksia on uusittava, samoin kadussa ollut painauma korjataan. Maanalaista infraa on uusittava muutaman vuosikymmenen välein.

Nyt alkavassa remontissa ei tehdä yhtä isoja toiminnallisia muutoksia kuin Savontiellä. Esimerkiksi ajokaistat säilyvät entisellään.

– Torikatu on koettu ahtaaksi torin kohdalla, kun paikoitusta on molemmin puolin. Paikat säilyvät, mutta niille tehdään enemmän tilaa, kertoo Kuivalainen.

Kuivalainen havainnollistaa videolla yhden ajoreittivaihtoehdon torille.

Keskustelu