Hammaslääkäreiden vastaanotot toimivat edelleen rajoitetusti

Kari Anttinen

Hammaslääkäreiden ja suuhygienistien vastaanotot toimivat yhä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella rajoitetusti. Toiminta painottuu kiireelliseen ja puolikiireellisen hoitoon, mutta sitä laajennetaan hyvinvointiyhtymän mukaan vähitellen.

Hammashoitoon hakeudutaan ensisijaisesti soittamalla arkisin oman alueen ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen. Äkillisissä tilanteissa tulee ottaa yhteyttä päivystysapuun soittamalla numeroon 116 117.

Terveysasemat sekä koulu- ja neuvolalääkärien vastaanotot toimivat hyvinvointiyhtymän alueella normaalisti. Vastaanotolle hakeudutaan soittamalla omalle terveysasemalle. Vastaanoton voi hoitaa tarvittaessa myös puhelimitse.

Hyvinvointiyhtymästä muistutetaan, ettei hengitystieinfektio-oireisia hoideta terveysasemilla.

Infektiopotilaiden ja muuten äkillisesti sairastuneiden tai vammautuneiden hoitoon hakeudutaan soittamalla päivystysavun numeroon. Sieltä potilas ohjataan tarpeen mukaan joko hyvinvointiyhtymän ensihoito- ja päivystyskeskus Akuutti24:ään tai sairaalasta tullaan käymään hänen kotonaan.

Hätätilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112.

Hyvinvointiyhtymästä muistutetaan myös, että potilaiden on koronaepidemian aikanakin tärkeää hakeutua hoitoon ja jatkaa jo aloitettuja hoitoja lääkärin valvonnassa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: ensihoitouudistuksen toteutukselle ei ole edellytyksiä

Kommentoi