13.5. koronavirustartuntatilanne Päijät-Hämeessä: Hyvinvointiyhtymä: koronaepidemia on hiljaisemman jakson jälkeen laajenemassa - uusia tartuntoja neljä

Koronaepidemia on hiljaisemman jakson jälkeen laajenemassa Päijät-Hämeessä, toteaa hyvinvointiyhtymä. Tiina Mutila/Arkisto

Anne Honkanen

Päijät-Hämeessä on varmistettu uusia koronavirustartuntoja neljä. Kaikkiaan koronavirustartuntoja on todettu 97, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Hyvinvointiyhtymän mukaan viime päivien lukujen valossa näyttää, että koronaepidemia on hiljaisemman jakson jälkeen laajenemassa Päijät-Hämeessä. Tiistaina uusia tartuntoja todettiin kaksi ja maanantaina kuusi.

Yhtymä muistuttaakin, että on äärimmäisen tärkeää noudattaa edelleen sekä turvaväliohjeita että hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Myös kaikkia ei-välttämättömiä ryhmäkokoontumisia on syytä välttää.

Näytteitä on otettu hyvinvointiyhtymän alueella noin 3368.

Sairaalahoidossa on kolme potilasta. Tehohoidossa ei tällä hetkellä ole yhtään koronaviruspotilasta.

Koronaviruksen aiheuttamasta taudista parantuneita, joiden tartunta on varmistettu laboratorionäytteellä, on 64.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on tähän mennessä kuollut Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella yhteensä neljä ihmistä.

Koko maassa varmistettuja koronavirustartuntoja on 6054. Luku kasvoi tiistaista 51:llä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) karttasovelluksen mukaan Päijät-Hämeen koronavirustartunnoista Lahdessa on 61, Hollolassa kahdeksan ja Orimattilassa seitsemän. THL ei tilastoi kuntia, joissa tartuntoja on alle viisi. Karttasovelluksen tiedot voivat päivittyä takautuvasti. 

12.5. koronavirustartuntatilanne Päijät-Hämeessä Kaksi uutta koronavirustartuntaa Päijät-Hämeessä

Keskustelu