Heinolan Torikadulle raivataan lisää tilaa – torin puoleinen puurivi uusitaan

Heinolan toria Torikadun puolella reunustaneet lehmukset on kaadettu, jotta Torikatua saadaan levennettyä käynnissä olevan katuremontin yhteydessä. Uusi puurivi istutetaan pari metriä lähemmäs torin keskustaa. Ari Viuhko

Sari Asikainen

Heinolan torin kohdalla ahtaaksi koetulla Torikadulla muutetaan käynnissä olevan katuremontin yhteydessä ajokaistojen ja pysäköintirivien linjauksia.

Kadunvarsipysäköinti säilyy sekä korttelin että torin puolella. Uusittava torin puolen pysäköintipaikkarivi mahdollistaa haluttaessa myös taksiaseman siirtymisen takaisin torin äärelle.

Kadulle tarvittavan lisätilan vuoksi torin ja Torikadun välinen puurivi on kaadettu. Puut korvataan kesän aikana uudella puurivillä, joka sijoittuu noin pari metriä lähemmäs torin keskustaa.

Torilla alkavat maanantaina 25. toukokuuta myös viemärityöt. Torin alla kulkeva pääviemäri uusitaan torin itälaidalla, jossa se liittyy Torikadun viemärilinjaan.

Viemärityö tehdään Torikadun katu- ja vesihuoltoremontin yhteydessä, jotta katualueen koko maanalainen kunnallistekniikka saadaan uudistettua ennen kadunvarsipysäköinnin ja jalankulkualueiden pintatöitä.

Viemärityö alkaa maanantaina 25. toukokuuta. Työn arvioidaan kestävän noin viikon. Aidattava työalue on kooltaan noin 10 kertaa 30 metriä, ja se sijoittuu Torikadulta alkavana ”pistona” torin keskikohdan suuntaan.

Työn jälkeen alue tasataan ja asfaltoidaan käyttökuntoon. Lopullinen pintakiveyksen uusinta jäänee torialueen kunnostustöiden yhteyteen ensi vuonna.

Kommentoi

Palvelut