Mika Lehto heräsi avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta

Mika Lehto (keskellä) palkittiin tiistaina kunniakirjalla ja religraafilla ihmisen pelastamisesta aiemmin toukokuussa. Paikalla palkitsemistilaisuudessa olivat myös Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen palomestari Pertti Vesaaja (vas.) ja onnettomuuspaikalle toukokuussa hälytetyssä ensihoitoyksikössä työskennellyt Teemu Valkonen. Salla Virta

Sohvi Auvinen

Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi tiistaina Sysmässä 23 vuotta mökkeilleen Mika Lehdon ihmisen pelastamisesta. Lehto palkittiin Heinolan pelastusasemalla järjestetyssä tilaisuudessa Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen religraafilla ja kunniakirjalla. Religraafi on pelastuslaitoksen toiseksi korkein huomionosoitus.

Lehto pelasti 6. toukokuuta veneestä pudonneen miehen hengen Sysmässä Päijänteen lahdella, Majutvedellä. Hän heräsi aamulla mökillään avunhuutoihin, ja lähti soutamaan järvelle ja huutelemaan apua huutaneen henkilön perään.

Lehto huomasi veden varaan ilmeisesti verkon kokemisessa joutuneen henkilön. Lehdolla ei ollut veneessään irrallista köyttä tai pelastusliivejä, mutta hän auttoi veneensä keulasta roikkuvan köyden vedenvaraan joutuneen miehen kainalon alle. Toisella kädellä pelastettava tarrasi veneen reunaan. Näin Lehto hinasi pelastettavan huopaamalla rantaan.

– Kaveri tsemppasi hyvin. Jokainen voi kuvitella itsensä tilanteeseen, jossa pelkää kuolevansa, Lehto kertoo Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen artikkelissa.

Pelastettu mies oli ehtinyt olla 5–7-asteisessa vedessä vähintään puoli tuntia ja hän kärsi hypotermiasta.

Verkonkokija putosi veneestä Sysmässä, naapuri kuuli avunhuudot - "Oli siinä hengenvaara"

Kommentoi

Palvelut