Sysmän kunnanhallitus kallistui esittämään uudiskoulun rakentamista

Mikäli Sysmän kunnanhallituksen esitys saa myös kunnanvaltuuston kannatuksen, jää Sysmän vanha puukoulu, Kahvimylly, edelleen remontoimatta. Eija Nurminen

Sysmän kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle kouluratkaisuksi uudisrakennusta. Hallitus äänesti asiasta maanantain kokouksessaan.

Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki esitti hallitukselle edellisviikon tapaan koulun ja varhaiskasvatuksen tilojen rakentamista sydänkoulumallilla, jossa käyttöön korjattaisiin vanha puukoulu Kahvimylly. Koulun ja varhaiskasvatuksen käyttöön hankittaisiin myös Tainionvirran seurakunnan osuus Olavin toimintakeskuksesta, ja kokonaisuuden täydentäisi toimintakeskuksen yhteyteen rakennettava uudisrakennusosa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Juho Hopeasaari (kesk.) teki kuitenkin kokouksessa vastaesityksen, jonka mukaan koulu ja päiväkoti toteutetaan kokonaan uudisrakennuksena puretun terveyskeskuksen tontille niin, että rakennus on kalustettuna käyttäjien käytössä syyslukukauden 2022 alkaessa. Kahvimyllyä ei Hopeasaaren esityksessä saneerata tässä yhteydessä, vaan sen remontoinnista päätetään myöhemmin.

Hopeasaaren esitys voitti äänestyksessä kunnanjohtajan pohjaesityksen äänin 5–3, yksi tyhjä. Hopeasaaren esityksen puolesta äänestivät Hopeasaaren lisäksi Arja Hiltunen (sd.), Lilli Karola (kok.), Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg (kesk.) ja Maija Sinisalo (kesk.). Pohjaesityksen eli sydänkoulumallin puolella olivat Bror Ahlgrén (kok.), Esko Bruun (sit.) ja Veli-Pekka Koskinen (sd.). Tuomas Jutila (kok.) äänesti tyhjää.

Koulun lopullisesta rakentamistavasta ja sijainnista päättää tiistaina 2. kesäkuuta VPK:n lavalla kokoontuva kunnanvaltuusto. Kokousta voi seurata suorana verkossa.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää