Työryhmä: Sysmän hyvinvointivaliokunnan puheenjohtajan käytös täyttää häirinnän tunnusmerkit

Sysmän kunnanhallituksen asettama työryhmä katsoo hyvinvointivaliokunnan puheenjohtaja Jaakko Palvailan syyllistyneen vt. rehtorin häirintään ja epäasialliseen kohteluun. Kauko Marko

Sysmän kunnanhallitus päätti maanantaina äänestyksen jälkeen esittää kunnanvaltuustolle, että se asettaa keskuudestaan tilapäisen valiokunnan valmistelemaan hyvinvointivaliokunnan puheenjohtajiston erottamista.

Päätös perustuu Sysmän yhtenäiskoulun ja lukion vt. rehtorin Tuula Vuorisen tekemään ilmoitukseen hänen työssään kokemasta häirinnästä. Ilmoitus koskee Sysmän hyvinvointivaliokunnan puheenjohtajaa Jaakko Palvailaa (kesk.).

Kunnanhallitus asetti aiemmin yksimielisesti työryhmän käsittelemään ilmoitusta, ja työryhmä on kokoontunut asian vuoksi neljä kertaa. Työryhmä on saanut asiasta selvityksen häirinnästä syytetyltä Palvailalta ja on lisäksi kuullut myös Vuorista. Työryhmän mukaan Palvailan käytös täyttää työturvallisuuslain häirinnän ja epäasiallisen kohtelun tunnusmerkit. Työryhmän työskentelyä koskevat asiakirjat ovat salaisia.

Kunnanhallituksen jäsen Maija Sinisalo (kesk.) esitti kunnanhallitukselle, että se merkitsee asian tiedoksi ilman jatkotoimenpiteitä. Sinisalon esitys kuitenkin hävisi äänestyksessä pohjaesitykselle asian viemisestä valtuustoon äänin 5–4. Sinisalon esityksen puolesta äänestivät Sinisalon lisäksi Arja Hiltunen (sd.), Juho Hopeasaari (kesk.) ja Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg (kesk.). Pohjaesityksen puolesta äänestivät Bror Ahlgrén (kok.), Tuomas Jutila (kok.), Veijo Kare (sit.), Veli-Pekka Koskinen (sd.) ja Virpi Streng (kok.).

Asian käsittely jatkuu tänään tiistaina 2. kesäkuuta kunnanvaltuuston kokouksessa, jota voi seurata suorana verkossa.

Kommentoi