Hartolan oma maskotti Kustaa Karhu sai näköisveistoksen – kuninkaallinen nalle palaa julkisuuteen, kun koronarajoitukset poistuvat

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jarkko Fågel, erikoisammattimies Kai Virtanen ja työnohjaaja Esko Lintuluoto pystyttivät karhuveistoksen paikalleen Hartolan keskustaan. Hartolan kunta

Itä-Häme

Hartolan kunnan maskotti Kustaa Karhu on saanut näköisveistoksen keskuspuistoon, jota tästä lähtien aletaan kutsua Karhupuistoksi. Kustaa Karhun oli tarkoitus vierailla tänäkin vuonna Hartolan kesän avauksessa Kustaan päivänä 6. kesäkuuta, mutta koronan kokoontumisrajoitusten vuoksi se palaa julkisuuteen vasta myöhemmin.

Kustaa Karhu syntyi Linta-Kalle oy:n hellissä käsissä vuonna 2004. Se teki ensiesiintymisensä Hartolan loma-asuntomessuilla, jossa se saavutti nopeasti suuren suosion. Suurikokoinen kuninkaallinen nalle on ollut siitä lähtien odotettu vieras kaikissa hartolalaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Erityisesti lapset rakastavat Kustaan lempeää olemusta, ja Kustaa rakastaa jokaista lasta.

Veistosidean isänä voi pitää "Metsä-Pepeä" eli Pertti Mäkistä, joka organisoi alusta loppuun koko Kustaan näköisveistosprosessin. Sopiva kuusitukki löytyi pitkän etsiskelyn jälkeen Sysmän Nuoramoisista, ja sen iäksi laskettiin peräti 90 vuotta. Kustaan hahmon taiteili esiin Mäkisen lapsuuden ystävä, moottorisahaveistäjä Markku Leppänen Leivonmäen Kivisuolta.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jarkko Fågel toimi hankkeen kummisetänä, ja hanke oli jatkumoa Hartolan kuningaskunta -tempauksien sarjassa.

Hartolan kunta toivoo, että Kustaa Karhu löytää monta uutta ystävää, jotka haluavat kuvauttaa itsensä Hartolan kaksimetrisen veistoksen kanssa.

Kaksimetrisen karhun kanssa voi kuvauttaa itsensä. Hartolan kunta

Keskustelu