Päijät-Hämeessä ely-keskuksen koronarahaa haki yli tuhat pienyritystä – eniten tukea majoitus- ja ravintola-alalle

Hämeen ely-keskus on myöntänyt kappalemäärissä eniten tukea majoitus- ja ravintola-alalle. Koronavirusrajoituksia lievennettiin kesäkuun alussa, ja ravintolat saivat taas avata ovensa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Ely-keskuksen pienyrityksille suunnattua koronarahoitusta haki 1 038 päijäthämäläistä yritystä. Yhteensä Hämeessä jätettiin 1 950 hakemusta. Niistä tilanneanalyysihakemuksia oli 1 003 ja kehittämistoimenpidehakemuksia 947. Haettava euromäärä oli yhteensä lähes 61,9 miljoonaa euroa.

Myönteisiä päätöksiä oli tehty Hämeessä keskiviikkoon mennessä 794 kappaletta. Näillä päätöksillä tukea on myönnetty yhteensä lähes 9,5 miljoonaa euroa. Tukea on myönnetty Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen kaikkiin kuntiin.

Tukea on jaettu useille toimialoille. Päätösmääriä katsottaessa eniten tukea on myönnetty majoitus- ja ravitsemisalalle (121), tukku- ja vähittäiskaupan alalla moottoriajoneuvojen ja -pyörien korjaukseen (108) ja kuljetuksen ja varastoinnin alalle (75).

Tällä hetkellä hakemuksista on käsitelty noin puolet. Hämeessä keskimääräinen avustuksen suuruus on noin 31 800 euroa.

Hakemusten käsittely jatkuu kesäaikana normaalisti, kertoo Hämeen ely-keskuksen E-vastuualueen johtaja Jarmo Paukku. Keskimääräinen käsittelyaika on tällä hetkellä 50–60 päivää.

Hämeen kauppakamarin kyselyn mukaan koronakriisi iski yritysten liikevaihtoon: "Konkurssiriski on noussut"

Pienyrityksille suunnatun rahoituksen haku päättyi maanantaina. Yritykset voivat yhä hakea ely-keskuksen rahoitusta normaalin toimintansa kehittämiseen.

Lisäksi maaseutuyritysten, maatalouden ja kalatalouden tuet ovat edelleen haettavissa, samoin ravintoloiden tuet ja hyvitykset.

Hämeessä maaseutuyritysten väliaikaista tukea oli hakenut viime sunnuntaihin mennessä 28 yritystä. Päätöksiä on tehty 13 ja tukea on myönnetty viidelle yritykselle yhteensä liki 42 800 euroa.

Alkutuotannon väliaikaista tukea on hakenut seitsemän yritystä, ja tukea on myönnetty yhdelle yritykselle.

Ely-keskuksen koronarahoitusta varten keväällä perustettu neuvonta auttaa vielä kesän ajan yrittäjiä rahoitusasioissa.

Päijäthämäläiset yrittäjät eivät pidä aluetta vetovoimaisena, kertoo tuore kysely

Päijät-Hämeeseen jo yli 220 Business Finlandin tukipäätöstä – katso päivitetty lista

Kommentoi

Palvelut