Unikeko valitaan Heinolassa sittenkin

Viime kesänä unikeoksi kastettiin liikuntaneuvos Seppo Hokkanen. Sanni Koivuniemi

Itä-Häme

Ennakkosuunnitelmista poiketen koronakesän Unikeko valitaan Heinolassa sittenkin, kertoo valinnan suorittava Heinola-Seura.

Heinolan-Seuran puheenjohtaja Kalevi Peltola kertoo, että unikeon valintaan ja kastamiseen on kevään aikana Heinolassakin varauduttu.

– Monet sadat edellisvuosien unikekoehdotukset ovat tarjonneet hyvän otoksen unikekokelvollisista heinolalaisista, joten ehdotuksia ei tänä kesänä kerätä lisää, Peltola kertoo seuran tiedotteessa.

Unikeon titteli on Heinolan vanhin arvonimi.

– Kun virkaan pyydetään, pidetään sitä suurena kunniana, harva on kieltäytynyt.

Unikeon virkaan on kuitenkin omat vaatimuksensa, eikä uneliaisuus ei ole se tärkein kelpoisuus – päinvastoin. Unikeolta toivotaan ennen kaikkea unilukkariutta, aktiivisuutta, suurta kiinnostusta oman kotiseutuympäristön hyvinvoinnista ja sen hyväksi tehtyä työtä.

Maanantaina 27. heinäkuuta Kylpylän rannassa kello 8 alkava unikeonpäivän tapahtuma on entiseen tapaan ohjelmallinen heinolalaisten yhteinen kesäaamu – tällä kertaa toki koronakulttuuria kunnioittaen.

Heinolan Musiikinystävät ovat mukana kesäisin sävelin ja tuttu Heinola-Seuran yön yli kypsynyt aamupuuro on katettuna rannassa. Tapahtuman jälkeen voi liittyä opastetulle kävelykierrokselle kylpylämuistojen merkeissä.

Tapahtuman järjestäjinä ovat entiseen tapaan Heinola-Seura ja Heinolan kulttuuritoimisto.

Myös Naantalissa järjestetään valtakunnan virallisen unikeon valinta poikkeusjärjestelyin. Tällä kertaa unikeko molskahtaa Naantalissa mereen Muumimaailmassa eikä vanhan kaupungin rannassa.

Kommentoi

Palvelut