KSML: Versowoodin sahan korjaamohallin katto paloi Hankasalmella

Sammutustyöt olivat käynnissä kello neljän jälkeen keskiviikkona iltapäivällä. Sarita Piipponen

Eriikka Hienola, Satu Kakkori, Henri Kaukonen, Teemu Rauhala

Hankasalmen asemalla sijaitsevalla sahalla syttyi keskiviikkona iltapäivällä tulipalo. Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Versowoodin sahan korjaamohallin katto on tulessa.

Pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Riku Lehtinen kertoi ennen kello kuutta, että korjaamohallin kattoa puretaan parhaillaan ja rakenteista löytyiä kytyjä sammutetaan sitä mukaa.

– Vesivahingot pyritään minimoimaan. Rakennus on kuitenkin kärsinyt savu- ja vesivahingoista, ja katto menee uusiksi, hän sanoi.

Palo on saatu hallintaan eikä leviämisvaaraa enää ole, Lehtinen vahvisti ennen kello kuutta. Korjaamohallin vieressä sijaitsevat saharakennus sekä pakkaamo.

Sammutustyöt jatkuivat iltaan asti. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

Henkilökunta havaitsi palon

Hälytys palosta tuli pelastuslaitokselle kello 15:20. Hälytyksen tekivät korjaamohallissa olleet työntekijät, jotka huomasivat hallin katon olevan tulessa. Työntekijät, kalusto ja kaasupullot saatiin ulos rakennuksesta ilman vahinkoja.

Pelastuslaitoksen yksiköitä hälytettiin aluksi paikalle 18.

– Säiliöautoja käännytettiin takaisin, koska vesipostiverkosto on täällä hyvä, Lehtinen sanoi.

Sammutustyöt olivat käynnissä kello neljän jälkeen keskiviikkona iltapäivällä. Tuija Manninen

Saha sijaitsee Hankasalmen asemalla Kuuhankavedentien varrella. Pelastuslaitos sai ilmoituksen suuresta rakennuspalosta iltapäivällä hieman ennen puoli neljää.

Kuuhankavedentiellä on kesän aikana ollut runsaasti liikennettä, koska Ysitien liikenne on ohjattu kylän keskustaan siltatyömaan takia. Tulipalo aiheutti haittaa Ysitien kiertoliikenteelle.

Versowood

Sahatavaraa ja jatkojalosteita

Versowood on Suomen suurin mekaanista puunjalostusta harjoittava perheyritys. Sen omistavat veljekset Ville ja Pekka Kopra. Hankasalmen saha on ollut konsernin tuottavin yksikkö.

Konsernin liikevaihto oli pari vuotta sitten noin 380 miljoonaa euroa.

Versowood valmistaa raakapuusta sahatavaran ohella erilaisia jatkojalosteita: höylättyjä, kyllästettyjä, lujuuslajiteltuja, sormijatkettuja ja maalattuja puutuotteita, liimapuuta, puusiltoja, meluaitoja, puhelin- ja sähköpylväitä.

Vapo Timber Oy myy Hankasalmen sahan ja sen jalostusliiketoiminnan Versowood Oy:lle vuonna 2011.

Korjaamorakennuksesta nousi savua iltapäivällä kello neljän aikaan. Tuija Manninen
Paikalle hälytettiin lähes parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Tuija Manninen

Keskustelu

Palvelut