Hartolaan, Joutsaan ja Sysmään marjojen ostopisteet - sotkamolainen yritys tempaisee saadakseen marjat metsistä

Sotkamolainen Marjex käynnistää Suomessa heinäkuussa laajamittaisen marjanpoimintaprojektin. Tarkoituksena on kerätä luonnonmarjat, mustikat ja puolukat metsistä mahdollisimman tehokkaasti talteen.

Marjex on marjoihin ja sieniin erikoistunut yritys, joka avaa mustikoiden ja puolukoiden osto- ja vastaanottopisteen lähes sadalla paikkakunnalla ympäri Suomea.

Itä-Hämeessä osto- ja vastaanottopisteet löytyvät Hartolasta (liikenneasema Jari-Pekka), Joutsasta (Teboil Joutsa Huttula) ja Sysmästä (Neste Sysmä).

Mustikoiden ja puolukoiden osto- ja vastaanottopisteet toimivat heinäkuusta syyskuun loppuun. Pisteet ovat auki päivittäin kello 14.00 – 20.00.

Tutkimusten mukaan yli 90 prosenttia luonnonmarjoista jää poimimatta Suomen metsistä. Laskennallinen sato on noin 500 miljoonaa kiloa ja vuotuinen kokonaispoiminta noin 45 miljoonaa kiloa.

Tänä kesänä marjasadosta ennustetaan kerättävän talteen tavallistakin vähemmän, kun teolliseen tuotantoon tarkoitetun ulkomaisen työvoiman saanti on koronapandemian takia vaikeutunut.

Keskustelu