Elokuussa koetaan Unelmien Heinola, kun viimevuotinen Illallinen taivaan alla laajenee koko viikonlopun mittaiseksi kulttuuritapahtumaksi

Illallinen taivaan alla -tapahtuma saa jatkoa ja laajenee samalla kolmipäiväiseksi. Pirjo Uimonen

Itä-Häme

Viime vuonna Heinolassa järjestetylle Illallinen taivaan alla -tapahtumalle rakennetaan jatkoa, ja tapahtuma kasvaa koko viikonlopun mittaiseksi. Kulttuurintäyteinen viikonloppu on nimetty Unelmien Heinolaksi, ja tarjolla on paljon poikkitaiteellista ohjelmaa.

Perjantaina Heinolan Kylpylän uimarannalla esiintyy muun muassa Teosto-palkittu Jesse Markin.

Lauantaina kuullaan kansainvälisen tason klassista musiikkia, solisteina ovat Otto Antikainen, Essi Höglund, Tami Pohjola ja Rebecca Roozeman.

Kvartetin esityksen jälkeen kaupunkilaisilla on jälleen mahdollisuus kokoontua yhdessä illalliselle Maaherranpuistoon.

Puistossa nähdään myös 1920-luvun kauhuelokuvaklassikko Nosferatu elävän musiikin säestyksellä.

Sunnuntain puistobrunssi huipentuu Pepe Willbergin esitykseen.

Meillä on ollut halu kertoa koko Suomelle siitä miten upea paikka Heinola on.

Kapellimestari Dalia Stasevska

Viikonlopun ajaksi Heinolaan rakennetaan myös säveltäjä-muusikko Lauri Porran Cabins&Hideouts mökkisimulaattori-installaatio.

Porra toimii Unelmien Heinolan taiteellisena johtajana suunnittelutyöryhmässään Kapellimestari Dalia Stasevska sekä tila- ja tapahtumasuunnittelija Siiri Hänninen. Porra, Stasevska ja Hänninen vastaavat tapahtuman taiteellisen sisällön suunnittelusta.

Viime vuoden Illallinen taivaan alla -tapahtumaa haluttiin jatkaa

Tapahtuman tuottaja, Heinolan kaupungin kulttuurisihteeri Saija Jäppinen kertoo Illallinen taivaan alla -tapahtuman olleen niin suosittu, että sitä haluttiin jatkaa.

– Totesimme historiallisen Maaherranpuiston toimivan täydellisesti juuri tämän kaltaisen kulttuuritapahtuman tapahtumapaikkana. Lisäksi löysimme loistavat ja idearikkaat yhteistyötahot, joilta saimme taiteellista vetoapua kulttuurisen viikonlopun sisältöön, toteaa Jäppinen.

Stasevska ja Porra ovat kesäasunnon myötä kesäheinolalaisia, ja Heinolasta on muodostunut heille vuosien saatossa merkittävä kaupunki.

Tänäkin kesänä paljon Heinolassa aikaa viettäneet Stasevska ja Porra ovat kiintyneet kaupunkiin suuresti.

– Meillä on ollut halu kertoa koko Suomelle siitä miten upea paikka Heinola on. Maailmallakin paljon kiertäneenä koen Heinolan todella ainutkertaisena, ja toivottavasti tapahtuman myötä ihmiset löytäisivät nämä upeat rakastamamme kohteet, kertoo Stasevska tapahtuman tiedotteessa.

Porralle Heinola on ollut läheinen jo vuosikymmenten ajan.

– Olen pyörinyt täällä lapsesta saakka ja huomannut, kuinka paljon täällä on uniikkeja kohteita. Täällä puistot ja vanhat rakennukset luovat ainutkertaisen ilmapiirin, Porra kuvailee.

Myös Hänninen on kesäheinolalainen, mutta tapahtumasuunnittelun myötä kaupunki on näyttäytynyt hänellekin uudella tavalla.

– Tutut paikat saavat tapahtuman myötä uudenlaisen ilmeen tai ainakin se saa meidät näkemään keskustan kokonaisuudessaan uusin silmin, Hänninen pohtii.

Kommentoi

Palvelut