M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"

M/S Pyhäjärvi tuotiin Heinolaan syksyllä 2018. Arkistokuva. Esa Arvekari

Oskari Valtonen, Ida Niva

Risteilyalus M/S Pyhäjärven matka keskeytyi potkurivian takia Heinolassa keskiviikkoiltana. Alus muuttui ohjauskyvyttömäksi, minkä jälkeen se alkoi ajelehtia Tiinansaaren edustalla Konnivedellä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen tapauksesta keskisuurena vesiliikenneonnettomuutena hieman kello kymmenen jälkeen. Pelastuslaitos sai tuuliajolle päätyneen aluksen nopeasti hallintaan.

Aluksen kyydissä oli 19 matkustajaa ja 4 miehistön jäsentä. Matkustajat siirrettiin pelastuslaitoksen veneeseen ja kuljetettiin satamaan. Henkilövahinkoja ei tullut.

Järvipelastajat hinaavat risteilyaluksen takaisin satamaan.

Aluksen kapteeni Risto Turunen kertoi torstaiaamuna, että vika johtui luultavasti potkuriakselin laakerin pettämisestä. Viasta tai sen korjaamisen kestosta ei vielä ollut tarkempaa tietoa, sillä korjaajaa vasta odoteltiin paikalle.

Turunen arveli, että jos alus joudutaan nostamaan ylös, vian korjaaminen voi kestää useita päiviä.

– Risteilyjä saatetaan joutua perumaan, mutta vielä ei voi varmaksi sanoa.

M/S Pyhäjärvellä on ollut vastoinkäymisiä aiemminkin tänä kesänä. Kesäkuussa risteily keskeytyi, koska potkurin pultit olivat päässeet löystymään.

– Se oli pieni ongelma verrattuna tähän. Piti vain kiristää pultit ja kaikki toimi taas normaalisti.

Turusen mukaan asiakkailta ei ole tullut negatiivista palautetta vikojen vuoksi. Eilen risteilyllä olleet matkustajat suhtautuivat matkan keskeytymiseen tyynesti ja kiittelivät ripeää pelastustoimintaa.

Syy M/S Pyhäjärven potkurihaveriin selvisi – korjatun aluksen kausi jatkuu normaalisti

Heinolassa vesille lähtenyt risteilyalus joutui vaikeuksiin potkurin irrottua

Juttua muokattu 12.8. Päivitetty klo 22.54 kauttaaltaan pelastuslaitoksen tiedoilla ja klo 23.10 tieto potkuriviasta.

Juttua muokattu 13.8. klo 9.59. Lisätty Risto Turusen kommentit.

Keskustelu