Padasjokelainen tuoli voitti ison suunnittelukilpailun, maakuntaan satoi muutakin menestystä

Railo-tuoli sai juryltä kiitosta selkeästä ulkonäöstä ja sopusuhtaisuudesta. Mukavaksikin se todettiin. Marco Melander/Ornamo

Kari Anttinen

Uusia tuoteideoita etsineen Suomalainen huonekalu -suunnittelukilpailun voittajat on valittu. Ammattilaissarjan voitti Lahden Muotoiluinstituutista valmistuneen muotoilijan Juho Pasilan ja padasjokelaisen Puulonin Railo-tuoli. Se sai myös Metsäsäätiön kunniamaininnan.

Kilpailun pääpalkinto on 15 000 euroa.

Opiskelijoiden sarjan voitti Karolina Nortevan suunnittelema Aava-senkki. Hänen palkintonsa oli 5 000 euroa.

Kilpailun voittanut Railo-tuoli sai juryltä kiitosta muun muassa selkeästä ulkonäöstä ja sopusuhtaisuudesta. Täyskoivuinen tuoli yllätti juryn istuinmukavuudellaan.

Päijäthämäläiset yritykset pärjäsivät kilpailussa kaiken kaikkiaan erinomaisesti. Opiskelijoiden sarjan kakkostila meni niin ikään Padasjoelle, Sonja Kurtin suunnittelemalle Eimi Kalusteen Nappula-naulakolle. Palkintoraadin kunniamaininnat menivät Heinolaan, Interfacen L-hyllylle ja Heinolan Vesileikkauspalvelun Kaanon-valaisimelle.

Valaisimen on suunnitellut Simo Serpola, L-hyllyn puolestaan Henri Halla-aho. Kaikkiaan kolme finaalityötä suunnitellut Halla-aho toimii lehtorina LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutissa.

Halla-ahon suunnittelema, varhaiskasvatukseen suunnattu toiminnallinen OLO-konsepti tuli ammattilaissarjassa toiseksi. Palkinnon arvo on 10 000 euroa.

"Lähdetkö sisustamaan kaksi Kouvolan asuntomessujen kohdetta?" Padasjokelainen Suvi Siljander vastasi myöntävästi vartin miettimisen jälkeen

Palkintoraadin kunniamaininnan sai heinolalaisen Interfacen L-hylly. Sen on suunnitellut Henri Halla-aho. Marco Melander/Ornamo

Vuosi sitten keväällä Halla-ahon Iskun Kivikko-istuin palkittiin vastuullisimpana tuotteena kansainvälisessä gaalassa Dubaissa.

Puuteollisuusyrittäjien ja Ornamon kilpailussa etsittiin puuta hyödyntäviä uusia tuoteideoita. Niiden avulla halutaan nostaa puun jalostusarvoa ja uudistaa paikallista valmistusta muotoilun avulla.

Kilpailuun osallistui yli 350 kilpailutyötä ja 17 yritystä eri puolilta Suomea.

Juttua muokattu 10.9. kello 8.35, Henri Halla-aho toimii lehtorina LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutissa.

Iskun Kivikko-istuin palkittiin vastuullisimpana tuotteena kansainvälisessä gaalassa

Kommentoi

Palvelut