Päijät-Hämeessä jälleen runsaasti uusia koronatartuntoja, Lahdessa ja Heinolassa mahdollisia joukkoaltistumisia - Tiirismaan koulun oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä vetoaa alueen väestöön, jotta annettuja ohjeita turvaväleistä ja käsihygieniasta noudatettaisiin ja koronatartuntojen leviämistä voidaan ehkäistä. Mikko Vähäniitty
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Päijät-Hämeessä on ilmennyt jälleen runsaasti koronavirustapauksia. Viikonlopun aikana Päijät-Hämeessä on varmistettu sunnuntaiaamuun mennessä 17 uutta koronatapausta, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Todettuihin tartuntoihin liittyy jälleen useita joukkoaltistumistilanteita. Lahden Tiirismaan peruskoulun oppilaalla varmistui koronatartunta. Yli 40 koulun oppilasta ja henkilökunnan jäsentä on asetettu karanteeniin. Koulussa siirrytään maanantaina 14. syyskuuta poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Karanteeniin on asetettu yksi luokka ja yksittäisiä oppilaita eri luokilta sekä osa opetushenkilöstöä.

Hyvinvointiyhtymä on tavoittanut lähes kaikki altistuneet, joita on siis kaikkiaan yli 40. Koulun muut luokat ja oppilaat jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

Tiirismaan yläkoulussa oppilaita on 680 ja henkilökuntaa 75.

Lisäksi Lahden Neste K Burger King Kivistönmäki -ravintolan työntekijällä on todettu koronatartunta. Hän on ollut töissä mahdollisesti tartuttavana 9.-11. syyskuuta. Hyvinvointiyhtymän mukaan lähikontaktien kartoitus on käynnissä.

Tuolloin ravintolassa asioineita kehotetaan seuraamaan terveydentilaansa ja ottamaan yhteyttä Päivystysapuun numerossa 116117, jos koronainfektioon viittaavia oireita ilmenee.

Kolmas joukkoaltistus tapahtui Heinolassa HeiMo-kahvilassa järjestetyssä karaoketapahtumassa keskiviikkona 9. syyskuuta kello 18-20. Kahvilassa ei tuolloin ollut muuta toimintaa. Tapahtumaan osallistuneiden kartoitus on käynnissä.

Yhteensä tartuntoja on alueella nyt 189. Koronan leviämisen estämiseksi käynnissä on mittava tartunnanjäljitysoperaatio.

Hyvinvointiyhtymän mukaan laajan leviämisen estämiseksi on erityisen tärkeää noudattaa turvavälejä ja huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Suositus kasvomaskin käytöstä on voimassa Päijät-Hämeen alueella. Erityinen riski tartunnoille on ahtaissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan.

Koronatartuntojen jäljitysoperaatio teettää paljon töitä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä – karanteeniin on viikon aikana asetettu satoja henkilöitä

Keskustelu