Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella vuorokaudessa neljä uutta tartuntaa - "Koronatilanne on muuttunut merkittävästi huonommaksi"

Kari Anttinen

Kari Anttinen

Etelä-Suomen Sanomat

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on todettu sunnuntai-iltapäivän jälkeen neljä uutta koronatartuntaa. Varmistettuja koronavirustartuntoja on Päijät-Hämeessä nyt 193.

Yksi potilas on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa, kerrotaan hyvinvointiyhtymästä. Koronavirusnäytteitä on kaikkiaan 21 247.

Päijät-Hämeen koronatilanne on hyvinvointiyhtymän mukaan muuttunut merkittävästi huonommaksi. Kahden viikon aikana on todettu 61 tartuntaa, kun keväällä suurin vastaava luku oli 42. Alueella on myös tartuntoja, joiden lähdettä ei kyetä tunnistamaan.

Hyvinvointiyhtymästä korostetaan, että nyt on välttämätöntä noudattaa riittäviä turvavälejä. Tarpeettomia ihmisten välisiä fyysisiä kontakteja tulee välttää.

Suomessa todettu 47 uutta koronavirustartuntaa – viimeisten kahden viikon aikana 207 tartuntaa enemmän kuin edellisjaksolla, uusia kuolemia kaksi

Käsi- ja yskimishygienian noudattaminen on merkittävä osa koronan leviämisen vähentämistä.

Koronavirustartuntaa epäilevien tulee hakeutua testiin soittamalla Päivystysavun numeroon 116 117 tai tekemällä omaolo.fi-palvelussa koronaoirearvio.

Päijät-Hämeessä jälleen runsaasti uusia koronatartuntoja, Lahdessa ja Heinolassa mahdollisia joukkoaltistumisia - Tiirismaan koulun oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin

Kommentoi

Palvelut