Jyränkölä peruu karaoket loppuvuodeksi koronan takia

Viime viikon korona-altistus ei ole tapahtunut HeiMo-kahvilan aukioloaikoina, joten kahvila on edelleen normaalisti auki. Taina Kivijärvi

Taina Kivijärvi

Jyränkölän Setlementti Heinolassa peruu loppuvuoden karaoketapahtumat koronaviruksen vuoksi. Peruutus koskee keskiviikon HeiMo-karaokea sekä torstain karaokea juhlasalissa.

HeiMo-salissa järjestetyssä karaoketapahtumassa ilmeni viime keskiviikkona joukkoaltistus koronavirukselle.

Tapahtumaan osallistuneet on kartoitettu. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän työntekijät ovat olleet yhteydessä altistuneisiin ja antaneet heille ohjeet, kuinka toimia.

Kansalaisopiston rehtori Sirkka Suomi ja apulaisrehtori Tiina Heiskanen kertovat tiedotteessa, että HeiMossa järjestetyssä karaoketilaisuudessa on noudatettu erityisiä turvatoimia.

Turvaväleistä on huolehdittu rajaamalla osallistujamäärää ja sijoittelemalla istumapaikkoja. Myös käsihygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Lisäksi karaokemikrofoni on ollut telineessä, ja se on desinfioitu jokaisen laulajan jälkeen. Kaikista varotoimista huolimatta altistuminen on kuitenkin tosiasia, tiedotteessa todetaan.

Suomi kertoo, että kansalaisopiston ryhmät kokoontuvat suunnitellusti mutta niin, että osallistujamäärät ovat normaalia pienemmät. Rehtori toivoo nyt kaikilta asiakkailta vastuullisuutta ja tarkkuutta.

Heinolan kaupunki tiedotti maanantaina, että yhdellä kaupungin sosiaali- ja terveystoimen hallinnon tiloissa työskentelevällä henkilöllä on varmistettu positiivinen koronavirustartunta. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja asettanut heidät karanteeniin.

Varotoimena myös muut kuin altistuneet, samoissa tiloissa työskentelevät sote-hallinnon työntekijät ovat mahdollisuuksien mukaan etätöissä.

Keskustelu

Palvelut