Kymmenen uutta koronatartuntaa Päijät-Hämeessä – kauppaliikkeen työntekijällä tartunta

Päijät-Hämeessä on todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Anne Honkanen

Päijät-Hämeessä on todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen. Uusiin tartuntoihin liittyen on tiedossa useita kymmeniä altistuneita, joita Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä parhaillaan tavoittelee ja asettaa karanteeniin.

Lahtelaisen Kauppakeskus Karisman Halosen liikkeen työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Hän on ollut oireettomana, mutta mahdollisesti tartuttavana töissä maanantaina 14. syyskuuta kello 12–20, tiistaina 15. syyskuuta kello 12–20 ja keskiviikkona 16. syyskuuta kello 10–12. Hyvinvointiyhtymä kehottaa Halosella kyseisinä aikoina asioineita seuraamaan terveydentilaansa ja ottamaan yhteyttä päivystysapuun numerossa 116 117, mikäli koronainfektioon viittaavia oireita kehittyy.

Kaikkiaan Päijät-Hämeessä tartuntoja on todettu nyt 216.

Hyvinvointiyhtymä toivoo ihmisten noudattavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita erityisen huolellisesti, jotta alueen heikentynyt tartuntatilanne saadaan kuriin.

Yhtymä muistuttaa, että on tärkeää noudattaa turvavälejä ja huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Suositus kasvomaskin käytöstä on voimassa Päijät-Hämeen alueella.

Erityinen riski tartunnoille on yhtymän mukaan ahtaissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella kolme uutta koronavirustartuntaa, yksi henkilö sairaalassa

Suomessa 64 uutta koronatartuntaa – ilmaantuvuusluku 100 000:ta ihmistä kohden oli kahden viikon aikana nyt 11

Keskustelu