Majakkasaarilla-kiertue pysähtyy Heinolan Elossa

Suomen Majakkaseuran uusi Majakkasaarilla-kiertue pysähtyy Heinolan elokuvateatteri Elossa sunnuntaina 27. syyskuuta. Kiertue juhlistaa Kirkkonummen Porkkalan kahden legendaarisen majakan, Rönnskärin ja Kallbådan syntymäpäiviä. Uutuuselokuva Aika Porkkalan majakkasaarilla kertoo kolmesta näillä saarilla eläneestä ihmisestä.

Porkkalan Rönnskärin majakka täyttää tänä syksynä 220 vuotta ja punainen Kallbådan majakka sata vuotta. Majakkaseuran elokuussa julkaisema kirja Majakoiden ja luotsien Porkkala kertoo näistä majakoista. Kirja kertoo majakka- ja luotsielämän lisäksi alueen vilkkaasta merenkulusta ja monista sodista kolmensadan vuoden aikana.

Toisena elokuvana nähdään majakkaharrastajista ja heidän matkoistaan kertova Matkani majakalle. Tauon jälkeen nähdään vielä Ahvenanmaalla sijaitsevista Märketin ja Bogskärin majakoista kertovat pienoiselokuvat.

– Suomalaiset majakat sijaitsevat pari poikkeusta lukuun ottamatta pienillä ja usein kaukaisilla saarilla. Varsinkin Porkkalan Kallbåda on tällainen. Saimme siitä idean koota teeman ympärille sekä uusia että jo klassikkoaseman saaneita pieniä filmejämme, kuvaa Majakkaseuran kiertuevastaava Pekka Väisänen syksyn kiertueen tarjontaa.

– Heinolaan halusimme tulla jälleen, koska ensi käyntimme täällä vajaa vuosi sitten oli erittäin suosittu, ja koska meitä on pyydetty tänne uudestaan. Tämä on suuri kunnia, sanoo Väisänen.

Tilaisuus alkaa elokuvateatteri Elossa sunnuntaina klo 11. Siihen on vapaa pääsy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut