Heinolan Kailas-talon päiväkodin toiminta on tarkoitus lakkauttaa ensi elokuusta alkaen

Heini Kuusela

Ensi viikolla kokoontuva Heinolan hyvinvointilautakunta saa talousarviota koskevassa pykälässä eteensä Kailas-talon päiväkodin toiminnan lakkauttamisen.

Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Salminen kertoo, että Kailas-talon päiväkodin toiminta on tarkoitus lakkauttaa 1.8.2021 alkaen sisäilmaongelmien vuoksi siten, että esiopetus jatkaa edelleen Kailaan tiloissa.

Salmisen mukaan kuluvan syksyn aikana perheiltä on tullut siirtotoiveita toisiin yksiköihin ja ne toteutettu. Tällä hetkellä Kailas-talossa on noin 40 varhaiskasvatusikäistä lasta ja heidän lisäkseen 40 lasta esiopetuksessa.

Ensi elokuusta alkaen Kailas-talon nykyisistä varhaiskasvatusikäisistä lapsista esiopetusikäisiä on 15. Lisäksi Kailaan alueen tulevia esikoululaisia on tällä hetkellä myös muissa yksiköissä varhaiskasvatuksessa.

Kaikilla perheillä on mahdollisuus esittää toive alkuvuodesta, viimeistään viikolla kuusi, yksiköstä johon toivovat lapsensa siirtyvän.

Esiopetukseen puolestaan ilmoittaudutaan erikseen. Rainiossa, Jyrängössä ja Elämänkaaritalossa on tilaa eniten.

– Perheet voivat toki esittää toiveita myös muihin yksiköihin mukaan lukien perhepäivähoito. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme toteuttamaan nämä toiveet, sanoo Salminen.

Salminen huomauttaa, että Tommola-talon osalta on kuitenkin huomioitava, että koko kaupungin vuorohoito on keskitetty sinne ja näin ollen vuorohoitolapset ovat sen suhteen etusijalla.

Tiedotus perheille tapahtuu Wilman kautta.

Kommentoi

Palvelut