Valvontaisku paljasti: Lahden seudun ravintoloiden paloturvallisuudessa parannettavaa

ESS

Vain harva Lahden seudulla tarkastettu ravintola selvisi moitteita niihin tehdystä valvontaiskusta, kertoo Päijät-Hämeen pelastuslaitos tiedotteessa.

Pelastuslaitos teki valvontakäyntejä ravintoloihin syykuun viimeisenä viikonloppuna yhdessä Hämeen poliisin ja Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen kanssa. Tarkastus tehtiin 19 ravintolaan, joista vain neljä selvisi ilman korjausmääräyksiä.

Kahdeksassa ravintolassa oli huomauttamista alkusammutuskaluston kunnossapidossa. Niin ikään kahdeksan ravintolaa sai huomautuksen puutteellisista pelastussuunnitelmista.

Puutteita uloskäyntien opastuksessa löytyi neljästä ja lukittuja poistumisovia kolmesta ravintolasta. Pelastusviranomaiset keskittyivät valvonnassaan juuri poistumisreittien esteettömyyteen, poistumisopasteiden näkyvyyteen, alkusammutuskaluston kunnossapitoon ja pelastussuunnitelman sisältöön.

Ilmanvaihdon puhdistukseen liittyvien säädösten kumoutuminen näkyi keittiöiden kanavistojen puhdistuksen unohtamisena. Ravintolan tulee määritellä puhdistusväli nykyään itse. Aiemmin puhdistus tuli suorittaa vuosittain, mutta tarpeen mukaisena se voi olla tiheämpi.

Pelastuslaitos valvoo annettujen korjausmääräysten toteuttamista.

Kommentoi

Palvelut