Ilouutisia hartolalaisille: Sysmässä on aloitettu koronatestaus, ja myös naapurikuntalaiset ovat tervetulleita

Aiemmin hartolalaiset on ohjattu koronatestiin Lahteen. Marko Kauko

Sohvi Auvinen

Hartolalaiset voivat nyt käydä koronatestissä Sysmässä. Koronatestaus Sysmän sote-keskuksessa aloitettiin maanantaina. Aiemmin hartolalaiset ohjattiin testeihin Lahden kaupunginsairaalaan tai Akuutti24:ään.

Näytteenotto järjestetään muusta vastaanotosta erillisissä tiloissa. Sisäänkäynti koronanäytteenottoon on sote-keskuksen pääoven vasemmalla puolella nurkan takana. Ovelle asti pääsee autolla ja kolme viimeistä parkkipaikkaa on varattu hengitystieinfektiopolin asiakkaille.

Paikalle ei kuitenkaan saa tulla hengitystieinfektio-oireisena ilman soittoa päivystysavun numeroon 116117, jossa hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus koronatestiin edelleen tehdään.

Näytteenotto on avoinna arkisin kello 8–12. Asiakkaan tulee käyttää kasvomaskia ja saapua paikalle varattuna aikana. Jos asiakas on perillä etuajassa, hänen tulee odottaa vastaanoton ulkopuolella, kuten autossa, ja tulla odotustilaan juuri ennen varatun ajan alkamista.

Krouvin lavan yrittäjä kuuli altistumisepäilystä "postinkantajan kaverilta" – Hartolassa ei jatkotartuntoja, hyvinvointiyhtymä pahoittelee tietokatkosta

Miksi hyvinvointiyhtymän työntekijät eivät aina käytä maskeja? Toimialajohtaja kertoo vastauksen ja muistuttaa epidemian olevan täällä yhä rauhallinen

Kommentoi

Palvelut