Päijät-Hämeessä havaittu koronatartuntarypäs tehostetun palveluasumisen yksikössä

Tartuntoja on havaittu neljällä asukkaalla ja yhdellä työntekijällä. Kuvituskuva. Osmo Kurki

Sohvi Auvinen

Päijät-Hämeen maakunnassa sijaitsevassa iäkkäiden henkilöiden tehostetun palveluasumisen yksikössä on todettu useampia koronatartuntoja. Asiasta tiedottaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Torstaihin mennessä yhteensä neljällä yksikön asukkaalla ja yhdellä yksikön työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Yksi sairastuneista asukkaista on tehohoidossa.

Yksikön asukkaiden ja henkilökunnan seulonta on vielä kesken. Koronalle altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin, ja heidän terveydentilaansa seurataan tiiviisti.

Hyvinvointiyhtymän mukaan yksikön työntekijät ovat noudattaneet koronatartuntojen ehkäisystä annettuja ohjeita.

Todettujen tartuntojen vuoksi vierailut yksikössä on toistaiseksi kielletty ja asiasta on viestitty asukkaiden läheisille. Hyvinvointiyhtymä muistuttaakin, että tehostetun palveluasumisen yksiköihin on syytä tehdä vain välttämättömiä vierailuja, joiden aikana on noudatettava turvavälejä ja hygieniaohjeita. Vierailuille ei saa saapua, mikäli kärsii hengitystieinfektion oireista.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen ei kertonut, missä kunnassa yksikkö sijaitsee tai minkä kokoisesta yksiköstä on kyse. Nieminen vetoaa yksityisyydensuojaan.

Kärpäsen ja Mukkulan kouluissa Lahdessa koronatartuntoja, altistuneita yhteensä yli sata

Kommentoi

Palvelut