Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuorttiin suunnitteilla jo toinen biokaasun tankkausasema – uusimman hankkeen takana neljä pertunmaalaista viljelijää

Biokaasun noste Kuortin ympärillä jatkuu. Noitalansuon biokaasu oy tiedotti tänään keskiviikkona aikovansa avata Kuortin ABC:lle biokaasun tankkausaseman. Sopimus Osuuskauppa Suur-Savon kanssa allekirjoitettiin viime perjantaina. Asema on tarkoitus avata vuoteen 2022 mennessä ja se toimisi aluksi yhteistyökumppanilta ostettavan kaasun turvin. Yhtiön oma kaasuntuotantolaitos rakennetaan Kuorttiin myöhemmin.

Noitalansuon biokaasu oy ei ole ainoa toimija, joka havittelee omaa tankkausasemaa vilkkaasti liikennöityyn Kuorttiin. Etelä-Savon energialle (ESE) on myönnetty Energiaviraston infrastruktuurituki tankkausaseman rakentamista varten ja yhtiö kertoi helmikuussa aikeistaan rakentaa asema. Nyt lähes vuosi myöhemmin ESEn toimitusjohtaja Erkki Karppanen kertoo, että suunnitelma on yhä vireillä ja lupaprosessi käynnissä. Noitalansuon biokaasu oy:n hankkeesta kuultuaan Karppanen totesi, että ei tässä vaiheessa osaa sanoa vaikuttaako kilpailijan ilmaantuminen ESEn hankesuunnitelmiin.

Viime vuoden hakukierroksella myös Noitalansuon biokaasu oy haki infrastruktuuritukea, jota ei silloin myönnetty. Nyt yhtiö on hakenut tukea uudelleen.

Vaikka yhtiön ensisuunnitelma on tankkausaseman rakentaminen, on myös kaasulaitoksen rakentamiseen kiinnitetty jo tässä vaiheessa huomiota. Laitoksen ympäristölupaprosessi on parhaillaan vireillä. Tankkausaseman, kaasulaitoksen ja niiden väliin rakennettavan siirtoputken investointiarvio on neljä miljoonaa euroa.

Noitalansuon biokaasu oy:n hallitukseen kuuluu neljä viljelijää. Puheenjohtajana toimii Jari Liukkonen, joka tunnetaan myös Pertunmaan kunnanhallituksen puheenjohtajana. Muut hallituksen jäsenet ovat Jari Hölttä, Markku Salminen ja Auvo