Peliittojen maalille tuttu mies Islandersin organisaatiosta

Vankan NHL-kokemuksen omaava maalivahti Karri Rämö ohjeisti Jakub Skarekia Peliittojen aamujäällä lauantaina. Tuomo Seppänen

Tuomo Seppänen

Peliittojen puolustus ja valmennus vahvistuu kovan luokan tekijöillä. New York Islandersin organisaa­tiossa pelaava Jakub Skarek ottaa torjuntavastuuta heinolalaisjoukkueessa. 21-vuotias tsekki nähdään tolppien välissä ensimmäistä kertaa tulevana keskiviikkona, kun Peliitat kohtaa kotihallissa KeuPa HT:n.

Peliittojen vastuuvalmentaja Vesa Petäjä katsoo, että tsekin tulo joukkueeseen parantaa paitsi maalivahtipeliä myös koko joukkueen asennetta.

– Uskotaan, että Skarekin mukaantulo tuo koko joukkueel­le lisäbuustia ja selkeyttää omalta osaltaan tuota pelipaikkaa. Onhan sanomattakin selvää, että NHL-sopimuksen omaava maalivahti nostaa koko joukkueen tasoa, arvelee Petäjä ja taustoittaa siirtoa.

– Tämä vallitseva tilanne, jonka kaikki tietävät, ja se, ettei jääkiekkoa pelata kuin täällä Pohjois–Euroopassa. Pohjois Amerikassa on työnantajilla hommat seis, ja ovat vielä jonkin aikaa. Samoin on asiat Skarekin kotimaassa. Hänen edustajansa otti yhteyttä Pelicansiin, mutta Pelsun maalivahtiosasto ei tarvitse vahvistusta, joten kyseltiin onko meillä tarvetta; ja onhan meillä.

– NHL-seurat etsivät innokkaasti pelipaikkaa näille kehitysasteen pelaajille. Tässä tilanteessa päästiin hyvin yhteisymmärrykseen heidän kanssaan. Meidän yhteinen tavoite on saada pelaajalle paikka kehittyä. Palkkakulut eivät rasita meidän taloutta, Petäjä muistuttaa.

Jakub Skarek muistaa hyvin edellisen esiintymisensä Peliitta-paidassa kaudella 2018–19, jolloin Pelicansista lainattu veskari torjui Peliittojen maalilla seitsemässä ottelussa. Tsekki on pelimahdollisuudesta mielissään.

– On hienoa olla jälleen jäällä ja tutussa paikassa. On tärkeää minulle päästä pelaamaan ja treenaamaan. On aivan sama missä treenaan, mutta on hienoa päästä pelaamaan näiden nuorten ja taitavien kavereiden kanssa. Olen onnellinen tästä, ja toivon voivani auttaa Peliittoja mahdollisimman paljon, sanoo Skarek, joka on torjunut AHL-sarjan puolella ja odottelee nousua pääseuran kokoonpanoon.

– Se riippuu tehtävistä sopimuksista ja siitä mitä muutenkin NHL:ssä tapahtuu. En ajattele sitä, ja keskityn täysillä Peliitoissa pelaamiseen.

Huippumaalivahti ei ole ainoa Peliittojen puolustuspelaamista vankistava uusi henkilö seuran organisaatiossa.

Valmennustiimi ja erityisesti maalivahtivalmennus vahvistuu Karri Rämön ottaessa osaa joukkueen arkeen.

– Nyt kun on tämä koronatilanne ja paljon luppoaikaa, niin suoritan vähän kesken jääneitä opintoja. Auttelen tässä näitä veskareita ja muutenkin valmentajia. Siitä saan hyvää kokemusta minun liikuntaneuvojan tutkintoa varten, kuvailee Rämö ja antaa ympäripyöreän vastauksen kysymykseen tullaanko hänet näkemään Peliittojen ai­tiossa pelien aikana.

– Saattaa olla. Katsotaan nyt, sillä tilanteet saattavat muuttua äkisti, Jos pelipaikka aukeaa niin lähden sinne, mutta jos ei, niin voin joutua aitioon, mikäli valmennusportaassa jotain tapahtuu”.

Valmentaja Vesa Petäjä on ilahtunut Rämön tulosta valmennustiimiin.

– Korona-aika vaikutti heikentävästi maalivahtivalmennukseen, ja siihen tarpeeseen Karri vastaa hyvin, ja hän on päivittäin läsnä. Ja tietenkin se, mitä Karri osaa oman pelaajauransa kautta meille antaa, on pienet yksityiskohdat maalivahtipeliin ja sen, miten yleensä puolustaa maalintekotilanteet.

Keskustelu

Palvelut